Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar en Avflagning Clear Coat på en glasfiber båt

Den tydliga yttre skikt på glasfiberbåtar bildas av ett ämne som kallas gelcoat. En tvådelad system bestående av polyesterharts och katalysator, är gelcoat det första in i formen under tillverkningen. Som den härdar, gelcoat obligationer till lager av strukturella glasfiber som på den för att skapa en slät, glänsande yttre päls. Gelcoat har två funktioner i marina applikationer. Det tätar glasfiber struktur under det att skydda den från elementen och det ger båten ett glansigt, attraktivt utseende. Gelcoat är under ständig attack från stötar, strukturell böjning och ultraviolett skador från solen. Det är mer en fråga om när än om reparationer kommer att krävas för att spruckna eller flagnande gelcoat på ett väl använt glasfiber båt. Saker du behöver
färgmatchad klistra gelcoat reparation och katalysator
Vass kniv eller mejsel
Dremel verktyg eller motsvarande mini rotary cutter
80-grit torrt sandpapper
150-grit torrt sandpapper
220-grit till 600-grit våt /torr Blandning sandpapper
koppar och pinnar
Rags
alkohol eller aceton lösningsmedel
Rubbing
Wax
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Chip bort den spruckna eller flagnande gelcoat med en vass kniv, expandera utåt tills du når ett område där det är intakt och fast bundet till glasfiber nedanför.
2

Rengör tärt området med alkohol eller aceton lösningsmedel
3

Sand lagret av glasfiber exponeras av bort gelcoat med grovt 80 -. av 150-grit torrt sandpapper för att ge bra bindning yta för tillämpning av ny gelcoat.
4

Leta efter ett mönster av spindelnät-typ sprickor strålar iväg från det skadade området. Använd en roterande slipmaskin på Dremel verktyg eller en vass kniv för att öppna upp sprickor och förstora dem. Addera Tillämpa Gelcoat
5

Blanda den tvådelade gelcoat pasta och katalysator i en blandningsform enligt tillverkarens instruktioner. När komponenterna blandas, har du bara 15 till 20 minuter av arbetstiden innan gelcoaten börjar härda.
6

Applicera gelcoat för reparation området. Flera metoder fungerar, beroende på storleken och djupet av reparationen. Du kan måla blandad gelcoat på, helst med en fin borste eller sprida den över ytan med ett rakblad eller annat tunt, metall genomföra. Du kan badda det på att större områden med en mätsticka och sedan jämnas till med en plast spatel. Bygg upp beläggningen av nya gelcoat så det är en bit ovanför omgivande intakta ytan att lämna lite utrymme för slipning. Tryck gelcoaten på några förstorade sprickor att fylla dem helt.
7

Slät yta av det reparerade området genom att rulla en glasflaska över ytan. Täck den reparerade ytan med plast mat wrap eller en bit mylar tejpas fast.
Finishing
8

Dra av plastfolie efter gelcoaten har genomhärdad.

9

Sand avsluta början reparation område med 150-grit torrt sandpapper på en slipkloss. Sand i en fram och återgående rörelse. Fortsätt tills reparationen området slipas ned till nivån av den befintliga gelcoat.
10

Fortsätt till sand med successivt finare kornstorlek vått /torrt sandpapper från 220-grit upp till 600-grit för att ta bort repor och avsluta ytan. Spraya ytan med vatten från en sprayflaska med intervall som du sand för att jämna målgång.
11

Torka reparationen området torrt. Belägga ytan med gnugga förening och polera ytan för hand eller med hjälp av en power-buffert. Applicera vaxet formuleras för glasfiber till reparationen området. Efter det torkar till ett töcken, polera vaxet med för hand eller med hjälp av en power-buffert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104449.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.