Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Wire en 12 volts Dual Battery

Det är vanligt att större båtar och fritidsfordon som kopplas med två batterier. En typ av batteri, djup cykel, är bättre lämpad för att köra tillbehör och på 80 procent ut innan de laddas. Den startbatteri, å andra sidan, ger mer kall-cranking ampere än djupcyklingsbatterier att dra runt motorn. En omkopplare för att växla mellan batterierna för sina respektive verksamheter. Saker du behöver
Batteribrytare
Batterikablar
2 12-volts batterier
Lödkolv
Silver core löda
Spray-on elektrisk isolering
Wire VECKARE
2 3/8-tums ringterminaler Sida 2 switch inlägg ringen terminaler
skiftnyckeln
Skruvmejsel Set
Borrmaskin och borrar
Visa fler instruktioner
1 < p> Installera ringkabelskor i ändarna på batterikablarna hjälp av en tråd VECKARE. Ena änden av varje kabel bör ha en 3/8-tums terminal för att passa över batteripolerna och den andra ska ha en ring terminal som kommer att passa väl över terminalen inlägg av batteriströmbrytaren. Detta kommer att möjliggöra en säker anslutning till batteriet och polerna switch.
2

Kör batterikablarna från instrumentbrädan till batteriet platsen. Borra ett hål i instrumentbrädan där du vill att brytaren installerad och montera brytaren.
3

Anslut änden av djupurladdningsbatteri kabeln till "B" post i växeln och Säkra det med hjälp av en mutter.
4

Anslut kabeln som löper till tändningen till posten märkt "IGN" på switchen och säkra den med en mutter. Löd den andra änden till den positiva eller "+" inlägg på tändningslåset med silver core lod. Använd spray-on isolering för att isolera anslutningen efter lodet svalnar.
5

Anslut batterikabeln som kommer att köra till startbatteri till "A" inlägg på batteriet omkopplaren.

6

Gör jordanslutningar för batterierna och göra motsvarande positiva inlägg anslutningar. Säkra batterierna med ett spännband så att de inte flyttas under drift. När du är redo att starta motorn, flytta omkopplaren till läge "A", och växla till "B" batteri när du vill köra tillbehör. Medan bilen är på väg, byta till "Både" för att ladda båda batterierna, och växla till "Off" när du är klar med din bil för dagen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103952.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.