Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur kontrollerar jag Transmission Fluid i en Velvet Drive?

Precis som en bil, många stora båtar har en transmission. En marin transmission överför kraften från båtens motor i drivlinan, vilket för en båt är en propelleraxel och slutligen propellern. Velvet Drive är ett välkänt namn i båtbranschen. Velvet Drive transmissioner kräver oftast lite underhåll, men det finns rutinkontroller som kan säkerställa överföringen fungerar. Ett av de enklaste kontrollerna en båtägare kan göra är att kontrollera transmissionsolja. Saker du behöver
ren trasa
Visa fler instruktioner
Varm Fluid Level Kolla
1

Starta motorn och låt den gå tills den träffar arbetstemperatur. Den transmissionsolja ska vid arbetstemperatur, eller åtminstone 190 grader, för att få en korrekt behandling. Oil expanderar när det värms upp och kommer att börja rinna ner i avkastning när den svalnar.
2

Placera kontrollnivån i neutralläge och stäng av motorn.
3

snabbt hitta den mätstickan på motorn. Den har ett T-format handtag.
4

Håll basen och vrid handtaget moturs för att ta bort det.
5

Använd en ren trasa för att torka av oljestickan. Sätt tillbaka oljestickan i motorn, och sedan ta bort den igen och läs av oljenivån. Det kommer att finnas ett märke på mätstickan som anger om nivån är fullt.
6 p Om vätskenivån är vid fullt varumärket, finns det ingen anledning att lägga vätska. Du bör notera färgen på transmissionsolja, och om det visar skummande eller luktar bränt eller härsket.
7

tillbaka oljestickan och dra åt den genom att hålla basen och vrida handtaget medurs.

kall vätska Level Kontrollera
8 p Det finns ingen markering på oljestickan att ange en korrekt kall nivå läsning. Du kommer att behöva göra detta märke själv.
9

Utför en varm vätska nivå kontrollera att kontrollera transmissionsolja är full, låt båten sitta i minst 12 timmar.
10

bort oljemätstickan och ta en ren oljestickan läsning vätskenivån.
11

Sätt ett permanent märke på mätstickan på den kalla vätskenivån avläsning. Du kan nu använda stickan för att kontrollera vätskenivån när kylan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103716.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.