Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man ladda olika typer av marina batterier på One laddare

Elsystemet i de flesta båtar, precis som en bil, drivs av ett 12-volts batteri. Båt batterier finns i en mängd olika typer, inklusive översvämmade bly-syra, nickel kadmium (NiCd), AGM och batterier gel. Det finns en lösning för att ladda dina batterier om du har flera båtar med olika batterier. Allt du behöver är en programmerbar batteriladdare. Saker du behöver
Programmerbar batteriladdare
Batteri
Batterikablar
Instruktionsmanual
Visa fler instruktioner
1

Hook batterikablarna upp till laddaren och batteriet anges som i bruksanvisningen för den specifika typ av batteri du laddar. Se till att du ansluter röd (positiv) till rött. Och svart (negativ) till svart. Varje batteri har sina egna laddningsbehov, så du måste vara säker på vilken typ du laddar när du ansluter den.
2

Slå på batteriladdaren. På programmet väljer du vilken typ av batteri du laddar (NiCd, gel, AGM eller bly-syra) och spänningen i batteriet (6 eller 12 volt är vanligast för marina batterier). När du valt de detaljerna, upptäcker laddaren vad batteriet den är ansluten till, och hur man kan ladda den. Tryck på startknappen.
3

Övervaka laddningen batteriet tills det är färdigt. Stäng av programmerbara batteriladdare, och sedan koppla bort kablarna från batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104536.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.