Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Till Ändra Lower Unit Oil

Lägre enheter, även kallad växellådor, är strömlinjeformade undervattenshus innehåller propelleraxeln, växelmekanismen, vattenpump, axeltätningar och genom-nav avgaser kanalisera på utombordsmotorer båtmotorer. De håller motorns drivhjul i exakt inriktning på insidan samtidigt på forsande vatten utanför. De är fyllda med en speciellt framtagen växellådsolja som smörjer och skyddar de rörliga delarna från korrosion. Denna olja ska bytas regelbundet för att främja lång komponentlivslängd. Saker du behöver
Nedre enhet olja (1 liter) katalog Nedre enhet oljepump och slang kit
Långa, platt skruvmejsel
dränagebehåUaren
Shop trasor
1-fot hög bänk eller box
Visa fler instruktioner
1

Placera båten på en plan yta från vind och tilta upp motorn till det högsta läget. Placera en bänk under huset och ställa en dränagebehåUaren på det.
2

Lokalisera den undre enheten oljeavtappningsskruven nära fronten på botten av den rörformade växellåda. Det kommer att finnas en annan liknande skruv nära toppen av växellådan bostäder rakt under kavitationsplattan.
3

Ta bort den nedre skruven först, fånga de första droppar olja i behållaren. Lossa den övre skruven och ta bort den. Oljan rinner snabbt med det översta hålet öppet ventilera växellådan. Notera eventuella metallspån på insidan av de magnetiska skruvar om det har dem. Många anmälningar eller stora företag kan betyda någonting inuti motorn bär onormalt.
4

Låt oljan rinna tills det tar stopp. Rengör båda skruvarna och kontrollera sina sigill. Byt ut tätningarna om de är trasiga eller alltför deformerade.
5

Undersök oljan släppas efter tecken på vatten. Vissa båtägare använder en klar plastbehållare så att de kan se vattendroppar på botten. Mer än några droppar vatten eller mjölk emulsion kan betyda växlingsstången, drivaxel eller propeller axeltätningar läcker. Detta skulle kunna leda till skada på den undre enheten. Den undre enheten bör kontrolleras eller tas till en professionell på den punkten. 6

Sänk motorn till det lägsta läget
. Skruv adaptern på toppen av oljepump slangen i bottenbrunnen hålet tills den bara platser. Öppna den nya flaska olja och försiktigt skruva pumpen på flaskan pipen. Skjut på slangen på pumpens utlopp.
7

Börja pumpa flaskan pumpen. Det kan ta några slag för att fylla pumpen. Du kommer att se oljan börjar att strömma genom slangen och in i den undre enheten. Håll pumpa tills en ström av olja börjar ta sig ur det översta hålet. Snabbt skruva upp skruven i hålet och dra åt. Skruva loss slangen adaptern från det nedre hålet och snabbt gänga i botten skruven. Kontrollera åtdragningen av båda skruvarna.
8

Placera locket på änden av slangen adaptern, och satte flaskan och slangen i en plastbehållare tills nästa gång för att förhindra dropp. Kontrollera om läckage från antingen skruv. Torka växellådan ren från oljighet att skydda vattnet från föroreningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103583.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.