Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Principer för Marine Safety Management Systems

The International Safety Management Code (ISM) har utarbetats för att upprätta marina säkerhets-förvaltning principer. Anslutning till koden blev obligatorisk 1998, varefter det antogs av Internationella sjöfartsorganisationen (IMO). Syftet med koden är att tillhandahålla en internationell standard för säker ledning och drift av fartyg och för förhindrande av förorening. Den International Safety Management Code kräver företagen att utveckla, genomföra och upprätthålla ett system för säkerhetsledning. Organisation för säker drift av fartyg

Koden fastställer förvaltningsmål som sörja för säkra rutiner för fartygs drift. Dessutom fastställer koden principer för säker arbetsmiljö och att fortlöpande utveckla i ledande personalens kompetens. Koden fastställer också mål för att skydda mot risker som identifierats. Det kräver att ett säkerhetssystem inrättas av fartygets ägare eller någon annan person som har ansvaret för att driva fartyget.
Människors säkerhet till sjöss och i hamn

International Safety Management Code medför principerna om människors säkerhet till sjöss och i hamn. Säkra rutiner för fartygs drift och säkra arbetsplatser, både ombord på fartyg och i hamn, krävs, för att förhindra att människor skadas och förlust av människoliv. Personalen måste skyddas mot identifierade risker och åtgärder måste vidtas för pågående beredskapsplanering och säkerhet kurser, som är relevanta för de olika kategorier av personal. Personal, både på fartyg till sjöss och på land tullen, måste hållas, genom utbildning, i ett tillstånd av beredskap för nödsituationer. För att uppnå dessa principer, krävs det av personalen att följa alla eventuella riktlinjer som har rekommenderats av International Safety Management Code och eventuella sjöfartsnäringen organisation, som anses lämpligt (se referens 2).


Environmental Protection

Koden innehåller bestämmelser om en politik för miljöskydd, som definierar kommunikationen mellan ombordanställda och landbaserad personal och definierar rutiner för rapportering av olyckor. Koden gör också bestämmelser om rapportering av olyckor och för intern styrning och recensioner revision. Varje redaren är skyldig att både initiera och genomföra strategier för att uppnå dessa mål, vilket inkluderar att ge rätt resurser och landbaserade stödstrukturer. Varje redaren är skyldig att utse en landbaserade person som har direkt tillgång till den högsta ledningen. Koden definierar auktoritet och ansvar fartygets befälhavare och betonar värdet av pågående personalutbildning. Redare måste vara beredd att hantera nödsituationer och se till att regelbundna inspektioner av deras fartyg utförs. I den slutliga analysen, instruerar koden att ansvaret för att säkerställa efterlevnaden ligger hos regeringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103727.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.