Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning utombordare Problem

Utombordsmotorer är tuff och härdiga. De satte upp med hårda element och ändå hålla igång. Men så småningom slitage få det bättre för dem. Vanligtvis, de problem är ganska enkla att åtgärda, om problemet är med bränslesystemet eller ett oljeläckage. För mer allvarliga problem, har kolla en kvalificerad marin mekaniker ut din utombordsmotor. Under tiden finns det några grundläggande felsökning du kan köra igenom. Saker du behöver
Compression testfigur
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera tändstiftet för överdriven smuts eller korrosion om utombordaren inte startar. Byt tändstift om det behövs.
2

Inspektera motorn packningar eller tätningar, för skador eller sprickor. Packningarna är det tunna skiktet av tätning mellan motordelar som förhindrar vätskor och bränsle från att läcka ut. En skadad packning kan skapa ett vakuum läcka i motorn. Kontrollera luckan bränslepump för eventuella skador som detta kan också vara orsaken till ett vakuum läcka.
3

Kontrollera att bränsletanken har bränsle i den och fylla den om det behövs. Även om det finns en liten mängd bränsle, fylla tanken. Kontrollera att bränsleledningarna är fria från skador och läckor. Tryck gummikolven bränsle primer. Om du känner motstånd, kan det finnas ett problem med bränslet linjemontering. Låt en kvalificerad marin mekaniker kolla detta för dig som bränsle inte kan nå motorn och bränslet linjemontering kan behöva bytas ut.
4

Använd en kompression mätare för att kontrollera motorns kompression. Fäst mätaren till systemet och kontrollera behandlingen. En normal läsning bör vara mellan 60 och 90 PSI. Om den är lägre än detta, har en mekaniker kolla detta över för dig.
5

bort plasten motor huven och kontrollera eventuella oljiga rester. Om du märker olja, kan det tyda på ett problem med ringarna. Har en mekaniker undersöka detta ytterligare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103712.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.