Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar vattenpump i en Johnson 5 Häst

Johnson utombordsmotorer använder en rå kylsystem för att förhindra motorn från överhettning. Detta system använder färskvatten från en sjö eller älv, som sänds till makten huvudet vid vattenpumpen. Typiskt är vattenpump förändringar baserade på motorns underhållsplanen. Men om din 5-hästkrafter Johnson utombordsmotor börjar bli varmt eller börjar överhettas, byta vattenpumpen direkt. Saker du behöver
Skruvmejsel
Hylsnyckel
Water pump kit
Packning-tätningsmassa
Lagerfett
gänglåsningsmedel
Momentnyckel
Visa mer Instruktioner Review, ta bort den gamla vattenpumpen
1

Hitta de bultar som används för att fästa den nedre enheten av motorn till den övre enheten. Ta bort dessa bultar med hylsnyckel.
2

Dra den undre enheten på avstånd från den övre enheten tills du kan se en skruv mellan utblåsningshuset och den undre enheten. Ta bort skruven som håller fast kontakten växelstången med skruvmejseln.
3

Skjut den nedre enheten ur motorn och ställ den på ett bord eller en bänk.
4 < p> Demontera skruvarna som håller fast huset hos vattenpumpen till toppen av den undre enheten med hylsnyckeln. Höj bostäder vattenpump upp och av från axeln.
5

Ta bort O-ringen, tätningen på axeln, insatsen, pumphjulet och pumphjulet plattan. Kasta de gamla delarna.
Installera New Water Pump
6

Applicera en liten mängd packning-tätningsmassa till kanten av axeltätningen som medföljer vattenpump kit. Apple packning-tätningsmassa på den nya O-ringen och genomföring samt.
7

Placera O-ringen i hålet på toppen av huset för vattenpumpen. Ställ genomföringen i det lilla hålet. Ansök lagerfett till drivstiftet på pumphjulet. Sätt pumphjulet stiftet i skåran på axeln.
8

Applicera packningen-tätningsmassa på ytan av impellern plattan och matchande område på nedre enheten. Skjut av pumphjulet plattan på axeln.
9

Placera pumphjulet över axeln, och skjut ner och på plats så att pumphjulet är i linje med löphjulet stift. Applicera packningen-tätningsmedel till insatsen. Placera insatsen i vattnet pumphuset, och skjut den och huset ner i schaktet, så att de är placerade över pumphjulet plattan och pumphjul.
10

Coat montering bultar för vattnet pumphuset med gänglåsningsmedel. Sätt i bultarna i hålen och dra åt dem.
11

Vridmoment bultarna till mellan 60 foot-pounds och 84 foot-pounds med momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104286.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.