Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Kalifornien Katalysator Lagar

Kalifornien har strängare utsläpp från fordon krav än de flesta andra stater. Katalysatorer är en del av fordonets avgassystem som styr utsläppen. Kalifornien har särskilda krav för installation och utbyte av katalysatorer på bilar. Grundläggande Katalysator Law

California State lagen kräver att alla fordon som lagligen registrerats i staten förses med katalysatorer för att minska föroreningar och avgaser. Enligt katalysatorer hemsida, "Federal lag förbjuder borttagande eller ersättning av en väl fungerande omvandlare." Är utrustade med katalysator när de köps

Vehicles. Juridiskt är fordonsägare inte tillåtet att ta bort eller mixtra med omvandlarna såvida omvandlaren saknas eller är trasiga, varefter det bör ersättas med en ny katalysator som uppfyller federala och delstaten Kalifornien riktlinjer.
EPA: s riktlinjer

År 1986 utfärdade den amerikanska Environmental Protection Agency en uppsättning riktlinjer för kraven på ersättningskatalysatorer. Dessa riktlinjer riktar effektivitet, konstruktion och installation av eftermarknaden katalysatorer. EPA tillåter endast för att ersätta en katalysator när det faller under vissa omständigheter, t.ex. när fordonet saknade sin omvandlare, omvandlaren har misslyckats statliga eller lokala utsläpp tester eller om ett problem med katalysatorn har dokumenterats och fordonet har överskridit en viss körsträcka och är inte längre under tillverkarens garanti.

EPA regler för utbyte av katalysatorn kräver att ersättningskatalysatorn vara densamma som tillverkarens installerade-katalysator, installeras enligt tillverkarens fordon specifikationer och warrantied av tillverkaren.
ARB Ytterligare riktlinjer

California Air Resources Board har ytterligare lagar på plats avseende försäljning och installation av katalysatorer. Specifikt har någon katalysator som säljs eller installeras i Kalifornien för att ha godkänts och testats, eller officiellt undantas, av California Air Resources Board, och används omvandlare kan inte säljas eller installeras i alla fordon. Alla katalysatorer som säljs i Kalifornien måste vara helt nya och ARB godkänd.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75945.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.