Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man reparerar en ljuddämpare med Tape

När du har ägt en bil för ett par år, kan ljuddämparen vara i behov av mindre reparation. Det kan skadas av stötar med skräp på vägen eller skulle kunna falla offer för de korrosiva effekterna av rost. Ett litet hål i ljuddämparen kan repareras med hjälp av ljuddämparen tejp. Denna tejp är utformad för att binda till metallen ljuddämparen använder värme från avgaserna. Det är viktigt att täta eventuella hål i din ljuddämpare så snart som möjligt eftersom avgas läckor är skadliga för miljön, bullrigt och kan tillåta ångor att förorena passagerarkabinen. Denna reparation projektet är enkel och kräver endast ett fåtal verktyg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Shop trasa
Tvål och vatten blandning
ljuddämpare tejp
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av fordonet med domkraft och placera pallbockar under domkraftsfästen på vardera sida av bilen. Sänk bilen på pallbockar och lämna domkraft på plats för senare användning
2

Leta ljuddämparen på din bil -. Det är den ovala burk på baksidan av avgasrör . Inspektera ljuddämparen och lokalisera hålet.
3

Torka hela ljuddämparen rena, använda en trasa med tvål och vatten mix. Låt ljuddämparen lufttorka ordentligt.
4

Dra papperet från ljuddämparen bandet och börja inslagning ljuddämparen några inches från hålet. Överlappar bandet ungefär en tum varje gång runt ljuddämparen.
5

Fortsätt omslag tills hålet är helt täckt och ljuddämparen bandet sträcker en tum längre än hålet på andra sidan.

6

Lyft fordonets bakre del av av domkraften med ordet jack. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken. Dra domkraft ut från under bilen.
7

Starta motorn och låt den gå på tomgång i ca 15 minuter för att binda bandet till ljuddämparen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75976.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.