Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur att svetsa Oxy Acetylen

Oxy acetylen svetsning, som ibland kallas "gas" svetsning, använder acetylengas som bränsle för en svetsbrännare. Lågan som produceras av en oxi acetylen svetsning ficklampa värmer metallerna du är svetsning och får dem att smälta ihop, binda bitar med resulterande svetsfogen. Även oxy acetylen svetsar inte är så estetiskt tilltalande som de som skapas av andra metoder, de är snabba och lätta att producera och samtidigt vara stark nog för de flesta svetsbehov. Saker du behöver
Metall renare stål-pensel metallklämmorna pensel
eller andra sätt att säkra metallbitar du tänker svetsa
Acetylen tank
Syre tank mask
Svetsning eller glasögon
Svetshandskar eller andra tunga ej brandfarliga handskar
Visa fler instruktioner
1

Rengör skärbrännarmunstycket och metallen du planerar att svetsa. Använd en metall renare på metallen, sedan borsta den med en stål-borste avsedd för användning på metall för att ta bort eventuella små partiklar som eventuellt kvarstår. Smuts eller föroreningar kvar på metallen kan orsaka problem eller svagheter i svetsen.
2

Kläm metallstyckena till ditt arbete bord, eller på annat sätt säkra dem på plats. Bitarna bör ha ett litet mellanrum mellan dem, vilket kommer att fyllas med svetsen. Se till att de inte kan röra sig lätt för att förhindra rörelser som kan förstöra din svets.
3

Montera svetsbrännaren för hand, fästa munstycket du rengöras. Kontrollera gastrycket på syre och acetylen tankar för att se till att alla har minst 50 pounds per kvadrattum (psi) och sedan ansluta gasledningarna till din ficklampa.
4

Vrid huvudventil av acetylenet tanken halvt varv, och öppna ventilen acetylen stift på ficklampan. Justera regulatorventilen på acetylen tanken tills du har 5 psi tryck, stäng sedan tappventilen. Vrid huvudventilen av syretanken halvt varv, och öppna ventilen syre stift på ficklampan. Justera ventilen syrgasregulator tills du har 10 psi tryck på syre tanken, och sedan stänga det tappventil också.
5

Sätt på en svets mask och handskar. Öppna ventilen acetylen stiftet en aning så att du kan höra gas läcker ut, och sedan tända gasen med en gas anfallare. Justera acetylenflöde tills lågan knappt röra munstycket, sedan öppna ventilen syre stift långsamt tills lågan blir blå.
6

Flytta spetsen på lågan över kanterna på metall bitar tills metallen börjar glöda rött. Fortsätt att flytta lågan, som mer av den att röra metallbitar tills små pooler av smält metall börja visas.
7

Flytta lågan i en cirkelrörelse för att snurra den smälta metallen tillsammans, flytta sakta ner sömmen du svetsar. Se till att du inte flyttar längs svetsfogen för snabbt, eller du ska köra ut ur smält metall och kommer att bilda mer. Fortsätt svetsa bitarna tills poolerna från varje bit har blandats längs hela sömmen.
8

Stäng ventilen syre stiftet när du har avslutat din svets och vill stänga av ficklampan. När du stänger av syret, stäng ventilen acetylen stift. Stäng av huvudventilen på syrebalansen tanken och helt öppna regulatorventilen att rensa gasledningen. Upprepa detta med acetylen tanken, koppla gasledningarna från svetspistolen. Stäng reglerventiler och demontera brännaren för rengöring och förvaring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75969.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.