Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Ljuddämpare Removal Tool

Över tiden, bil och motorcykel halsdukar blir anfrätt och slitna, och kan tåla hål som gör att avgaser läcker ut i miljön och, i vissa fall, i ett fordon. Ljuddämpare kan oftast bytas hemma med några enkla verktyg och en ljuddämpare kit. Försiktighetsåtgärder

innan du försöker byta ljuddämparen, det finns vissa säkerhetsåtgärder att vidta. Walker avgassystem hemsida säger att skyddsglasögon ska bäras och block måste placeras bakom däcken att hålla fordonet från att rulla om uttaget faller eller kollapsar. Scissor och hydrauliska domkrafter lyfta hela framsidan eller baksidan av ett fordon.
Förberedelser inför installationen

Innan du fortsätter, se till att alla delar ingår i ljuddämparen paket. Förteckningen över delar finns på monteringsanvisningen. Installatören ska också titta på instruktionerna för att se om den gamla ljuddämparen svetsades eller fastklämd. Lägg ut alla de verktyg som ska användas för att ta bort och ersätta ljuddämparen.
Verktyg för Replacement Automobile ljuddämpare

Verktyg för ljuddämparen byte på en bil eller truck inkluderar 1/2- och 9/16-inch öppen fast nyckel eller hylsa set, en hammare, bågfil, kall mejsel, en uppsättning tänger, rost lösningsmedel, en smärgelduk och en stålborste. Enligt walkerexhaust.com, är en bågfil behövs endast om den gamla ljuddämparen är svetsad till avgasröret. Korrosion och skalan på avgasröret ska först tas bort med stålborste, rost lösningsmedel och smärgelduk.
Verktyg för Motorcyle ljuddämpare ersätter

Enligt myural.com , ljuddämparen byte på en motorcykel tar ca 30 minuter med en 12 - och 13 mm nyckel, ett stift skiftnyckel och hammare. Integrerad Publishing har en illustration av en klämma fast skruvnyckel, som är utformad så att tappen kommer att passa in i det yttre hålet av en mutter. Face stift skiftnycklar passar i hål i ansiktet av en mutter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75944.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.