Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Felsökning Ljuddämpare

En ljuddämpare är i huvudsak används på ett fordon för att minska mängden brus som kommer från avgasröret. Utan en ljuddämpare bullret i bilen skulle vara öronbedövande. Uppsättningar av rör med hål i dem och kamrarna återspeglar ljudvågor i ett visst sätt att ljud ut varandra. Ljuddämpare kan utveckla problem, varav några är fastställbara. Instruktioner
1

Kontrollera ljuddämparen efter tecken på rost. Detta är ett vanligt problem med halsdukar, särskilt om du bor i ett område där det finns mycket fukt såsom regn. Körning korta avstånd kan också bidra till rost. Efter en kort resa, när bilen är avstängd, ångorna bosätta sig i halsdukar, kondensera och slå sedan till vätska.
2

Kontrollera synliga tecken på korrosion. Tvätta undersidan av bilen minst en gång per vecka om du bor nära havet. Detta kommer att förhindra korrosion uppstår i ljuddämparna.
3

avgöra om det finns en minskning i gas körsträcka. En minskning i gas körsträcka kan innebära att din lambdasond går dåligt, som så småningom kommer att skada ljuddämparen.
4

Bestäm om golvet i bilen blir varm under körning eller om det finns en svavel lukt . Detta innebär att katalysatorn är igensatt och behöver bytas ut.
5

Lyssna efter en intermittent väsa eller poppande ljud som kommer från motorn under körning. Detta kan indikera att det finns en läcka i avgassystemet. Om ett läckage misstänks bör checkat ut omedelbart, eftersom den kan producera kolmonoxid, vilket kan vara dödligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75946.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.