Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Tecken på en Bad Katalysator på en 97 Jeep Grand Cherokee Limited

Katalysatorn på 1997 Jeep Grand Cherokee Limited kommer att pågå i flera år så länge din motor fungerar med maximal effektivitet. När motorn inte har rätt bränsleblandning, kommer överskjutande bränsle in i katalysatorn, vilket medför att temperaturen ökar. Kombinationen av överskottsvärme och väg stress kan förstöra en katalysator. Defekta omvandlare orsakar lägre bränsleekonomi och minskad motoreffekt. Katalysator Basics

Katalysatorer använda kemikalier såsom rodium och palladium för att minska halterna av oxiderade kolväten och kolmonoxid som din jeep motorn producerar. Resultatet av denna process är att kolväten och kolmonoxid omvandlas till vatten och koldioxid. Naturvårdsverket föreskrifter kräver också katalysatorer för att minska halterna av kväveoxider som släpps ut från din Jeep avgaser. En defekt katalysator kommer att orsaka din 1997 Jeep Cherokee Limited misslyckas statligt uppdrag utsläpp tester.
Sämre bränsleekonomi

katalysator på din Jeep arbetar med syret sensorer för att skicka elektriska signaler drivlinan styrmodulen använder för att justera bränsleblandningen in i cylindrarna. De efterföljande syresensorer mäta syret och oförbränt bränsle som lämnar omvandlaren. Om nedströms avkänner en mager bränsle tillstånd, kommer det att signalera motorn gå rikare. Ökad oförbränt bränsle når omvandlaren kommer att få den att värma upp överdrivet. En överhettning omvandlare gör att nedströms syresensorn att sända felaktiga signaler till PCM, vilket avsevärt minskar bränsleekonomi.
Sämre effekt

Bränsle-rik avgas gaser når din Jeep katalysator kan orsaka inre termisk härdsmälta. En härdsmälta tillstånd kommer att orsaka katalysatorelementen kemikalier för att sluta arbeta. En fullständig intern härdsmälta kommer så småningom att blockera flödet av avgaser genom omvandlaren. Eftersom blockering i katalysatorn fortskrider, kommer du att märka minskad motoreffekt eftersom avgaser från motorn inte kommer att kunna strömma genom avgassystemet. En helt blockerad katalysator kommer att orsaka din motor till stall inom några sekunder efter att du startar motorn.
Vibration och skallror

Avgassystemet på din Jeep Cherokee är utsätts för många faror på vägen och operativa laster. Precis som ljuddämpare och slutrör är metallen på din katalysator omfattas rost och korrosion. Över tiden vägen element kan förstöra metallhöljet på en katalysator. Interna komponenter utsätts för stötar från ojämna vägar och kan lossna och skramla eller vibrera. A-omvandlare som har förstörts på grund av överhettning kan göra visslande ljud såsom avgaser försöka få igenom blockerade passager. Oljud härrör från din katalysator bör inte ignoreras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75998.html

Previous:
Next: No

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.