Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en VW Beetle

Classic Beetle var en populär, ekonomisk bil byggd av den tyska tillverkaren Volkswagen. Den gamla "Bug" som hade sin motor i bak istället för fronten har nu uppgraderats till en ny, modern design. Även om kroppen fortfarande rundad som äldre versioner, mekaniskt den är byggd som de flesta andra bilar. Liksom alla bilar, vissa delar som ljuddämparen behöver ibland byta och du kan göra dessa reparationer själv med måttlig lätthet. Saker du behöver
Ny eller begagnad ljuddämparen
skiftnyckeln
Hack såg
slägga
soppåse
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din VW Beetle ljuddämparen eller halsdukar. Super Beetle hade ofta en ljuddämpare på vänster och höger bak på bilen, medan Nya skalbaggar ibland har en ljuddämpare till den främre och bakre delen av avgassystemet. Inspektera ljuddämparen för skador som hål eller allvarliga rostfläckar eller galgar som är löst eller saknas.
2

Köp en ljuddämpare för en VW Beetle. De flesta bildelar butiker lager och sälja kvalitetsprodukter halsdukar. Se till att du får rätt ljuddämparen som överensstämmer med årsmodell på din bil. Du kan också överväga att köpa en begagnad ljuddämparen från en skroten, men kvaliteten blir inte lika bra eller lika tillförlitliga som en ny.
3

Lägg ut en gammal filt eller en stor bit av kartong på marken under den bakre delen av bilen på marken. Du kan också ställa bilen på pallbockar, vilket kommer att göra jobbet mycket enklare.
4

Undersök den gamla ljuddämparen. Spraya fästena generöst med en penetrerande smörjmedel innan du lossar dem. Den penetrerande smörjmedel hjälper dig att ta bort skruvar och bultar med lätthet.
5

Ta bort den gamla ljuddämparen. Lossa alla bultar med en skiftnyckel som är runt ljuddämparen och ta ljuddämparen bort. Om ljuddämparen är svetsad på, kan du bryta ibland gratis genom att knacka det med en slägga om det redan är löst eller du kan behöva såg det med en bågfil.
6

Byt nya ljuddämparen på din VW Beetle. Rada upp det så rakt som möjligt med klämmorna och dra sedan åt skruvarna för att hålla den på plats. Skruvarna bör vara tätt nog att förhindra den från att falla av, men inte för hårt eftersom ljuddämparen måste röra sig något för att förhindra skador. Se till att du hänger ljuddämparen med ljuddämparen byglar som följer med det.
7

Starta motorn och kontrollera den nya ljuddämparen för läckor eller höga ljud. Om det finns något, kan du behöva dra åt klämmorna mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75913.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.