Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man reparerar en ljuddämpare Strap

Hjul wedgeJack2 jack standsSafety glasögon och glovesWrench set Ratchet och uttag setPortable propan torchReplacement rem hängare med ny hårdvara (behålla bultar och muttrar) Du behöver
Avgassystem på alla fordon använder galgar stödja systemet och tillåta viss flexibilitet rörlighet när motorn går. Eftersom avgassystemet är bultad till motorn, måste det också röra sig något. Avgassystemet använder en mängd galgar, några i slitstarkt gummi, gör det möjligt att röra sig med motorn så det inte snap off från motorns vridmoment. Vissa fordon, Chevy Cavaliers, Saturns och Dodge Husvagnar för att nämna några, använder ljuddämpare remmar som lindas runt ljuddämparen och kroken i en gummi /metall hängare skruvade i ramen.
Visa fler instruktioner
Wraparound ljuddämpare . stroppar
en

Placera ett hjul kil framför en av de främre däcken
2

Hissa fordonets bakre del upp med domkraften - fjärdedel panel åt gången -.. och sedan stödja fordonet med en pallbock Addera 3

Sätt på skyddsglasögon och handskar, och krypa under bilen med de återstående posterna

4

Böj bandet hängare för hand om det knäppte i hälften. Inspektera positionen av kroken av bandet ovanför ljuddämparen, och dra i remmen från ramen gummi /metall hängare att ta bort den från fordonet. Det finns några stroppar som har fyrkantiga krokar som gör det särskilt svårt att ta bort från gummi /metall hängare. Om så är fallet, ta bort fästbultarna i hangaren och föra den ner med bandet för enklare borttagning.
5

Byt nya remmen genom att vända avlägsnandet. Kläm bandet tillsammans, sätter den långa remmen kvarhållande skruv och mutter och dra åt tills remmen är tätt lindade säkert runt ljuddämparen. Sänk bilen till marken.
Two-Piece Straps
6

genomföra de första tre stegen som illustreras i avsnitt 1. Tvådelade ljuddämpare remmar vanligen används när en ljuddämpare är placerad under mitten av fordonet, såsom Dodge Husvagnar, och inte på baksidan som Cavaliers och Saturns.
7

Ta bort muttrarna och bultar på vardera sida av ljuddämparen remmar med en skiftnyckel som håller huvudet på skruvarna och med hjälp av en spärrhake och uttag för att lossa och ta bort muttrarna. Om det behövs, använd ficklampa för att värma muttrarna. När de har fått en körsbärsröd färg, ta bort dem med verktygen.
8

bort den nedre delen av bandet, och haka den övre delen av bandet. I vissa tillämpningar kan en annan bult och mutter krävas för avlägsnande vid den övre delen av bandet. Om så är fallet, ta bort dem också.
9

Byt tvådelade ljuddämparen rem vända avlägsnandet. Dra åt båda ersättare bultar och muttrar tills banden lindas tätt runt ljuddämparen. Dra åt den övre låsmuttern och bult, om tillämpligt.
10

Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75967.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.