Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur du ändrar en bil ljuddämpare

När bilarna blir mer moderniserade passera nationella och statliga utsläppsnormer, är avgassystem blir mer komplicerat. Byta ljuddämpare var aldrig lätt för en bakgård mekaniker, och numera är det inte kommer mycket rekommenderade. Men om du har en gammal bil och det finns clearance undertill, kanske du kan göra detta jobb på din uppfart eller bakgård. Saker du behöver
glasögon Bil liftSafety och skärning glassesAcetylene ficklampa eller avgasröret cutterMiscellaneous avgas hårdvara (flänspackning, muttrar och bultar eller korrigera stora klämmor avgaser, remmar ljuddämpare om det behövs, och galgar om det behövs) Exhaust hanger borttagningsverktyg (om behövs) 3/8 "spärrnyckel, förlängning med svivel (du kanske inte behöver det vridbara beroende på program) och uttag set.Safety handskar Packning scraperBallpeen hammerPipe expander (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Lyft bilen tryggt och säkert på bilen hissen. Om det är en drive-på hissen, ännu bättre. Sätt på skyddsglasögon.
2

storlek upp jobbet. Leta ljuddämparen . Om det är original utrustning, är chansen att du kommer att behöva mer än en ljuddämpare på eftermarknaden världen. insugsrör och avgasrör inte alltid kommer med eftermarknaden ljuddämparna. Om du inte ser en klämma eller fläns nära inloppet till ljuddämparen , måste du byta ut avgasröret så långt det går till nästa anslutning, såvida inloppsröret råkar gå rakt in i den ljuddämparen i minst 5 inches. Om så vore fallet, skulle du kunna kapa röret och montera ljuddämparen och klämma den. Om det finns någon kurva på inloppsröret före det direkt går in i ljuddämparen, du kommer att behöva byta ut mer än ljuddämparen. är inloppet till eftermarknaden ljuddämparen Problemet är raka och om du försöker att kapa röret på en kurva, det kommer att kompromissa hur ljuddämparen passar på det. Om det finns en klämma på inloppsröret och ljuddämparen anslutning, försök att bestämma tillståndet hos röret vid denna anslutning. Du måste kunna värma upp den korsning mellan ljuddämparen och inloppsröret och sedan kunna skilja ljuddämparen från inloppsröret utan att skada uppstår till inloppsröret. Två typer av inloppsrör är ett hop-over eller hop-under röret (mening hoppande över eller under bakaxeln) eller en mellanliggande rör som kan gå hela vägen till katalysatorn korsningen. Typen av ansökan kommer att diktera hur mycket du måste byta. Vid flänsanslutning applikationer noga inspektera flänsarna på båda sidor för att du är kommer att behöva klippa bultarna ut med facklan och inte äventyra andra anslutande flänsen. Idealet är detta något du antingen har tittat på redan eller hade en idé om vad du skulle behöva, så reservdelar bör redan . på handen
3

Ta på skyddshandskar och byta skyddsglasögon för skärande glas Kläm fast anslutning,. Tänd brännaren och skär klämman halvvägs ner på båda sidor och knacka bort det med en hammare. Värm sedan anslutning av ljuddämparens inlopp och rör tills den är glödande röd. Stäng av ficklampan och försöka vrida ljuddämparen fram och tillbaka (vara försiktig eftersom brännaren kommer att göra ytan av ljuddämparen och rör mycket varmt, så försök inte att göra detta utan att säkerheten eller skära handskar). Fortsätt vrida ljuddämparen ett sätt och nästa så långt det kommer att låta dig och när du får tillräckligt med rörelse från ljuddämparen dra eller skjuta bort röret för att frigöra det. Du kan behöva återuppliva ficklampan och hetta upp den insugningsröret tills du är successful.Light facklan och skär flänsbultar ut från ljuddämparen sidan och trycker sedan till röret (på den sida du vill ersätta) med hammare tills den separerar. Om det fortfarande finns bitar av bultar på insidan flänsen, värmer upp öronen med facklan och när det är glödande rött, ger bulten (s) en snabb kran med hammaren, men inte tillräckligt för att böja flänsen . För kapning röranslutning, om du råkar ha en av de sällsynta typ bilar som låter dig bara byta en ljuddämpare som är fastsvetsad på inloppsröret istället för ficklampa du kan använda avgasröret skärverktyg och skär röret så nära baksidan av ljuddämparen som du kan få och hoppa över delar tills det blir dags att sätta på den nya ljuddämparen. Om du använt facklan, stänga av och stänga av acetylen och tankar syre. Swap glasögon igen så du kan se bättre.
4

bort ljuddämparen och alla rör och alla enheter hängare. avgassystem hängare borttagning verktyg är mycket praktiskt, men du kanske inte behöver dem när ljuddämparen stöds av en rem hängare som sveper runt ljuddämparen och stöder det till korgramen Få allt ur vägen så att du inte snubblar på något medan du tittar upp på din arbetsplats
5

Clamp-anslutning,.. Om det är en klampansluten röret används avgasröret expander för att försöka räkna ut åsen strecksatsen klämman gjort. Några som kan ha gjorts när du vrida av muffler.For flänsanslutningen, rengör fläns all korrosion och rost med packningen skrapan. Var försiktig eftersom det blir väldigt varmt. Tryck flänsen med ballpeen hammare på bollen sidan och få så mycket rost bort som möjligt.
6

att fixera klämman anslutning eller om du kapa röret med röravskärare, placera Ijuddämparingången upp till inloppet röranslutning och storlek inloppet till ljuddämparen för att se om den passar över röret tätt. Du vill inte ha en betydligt större inlopp än röret du 're fastspänning det eller tvärtom. Du kan använda röret expander på den minsta sidan (Ijuddämparingången eller rör) för att stöta upp det lite och göra kopplingen mer ombonat. Sällan gör en Ijuddämparingången passning inuti röret. Det mest alltid passar över.

att fixa flänsanslutning, byt packningen medan du håller hop-over/under/intermediate röret (det mellanliggande röret har hängare krokar som du kan placera i gummit galgar för att hjälpa du håller den när du ansluter flänsar) och har skruvar och muttrar hands. Anslut flänsarna med packningen mellan dem, men dra inte åt dem hela vägen med spärr, uttaget och förlängningen med svivel (om du behöver dem). Snug räcker.
7

Montera ljuddämparen på röret och tillämpa några stödjande hängarna eller galgar rem. uppmärksamma hur systemet passar inuti dess utformade utblåsningskammare, strama upp systemet startar längst bort från ljuddämparen. Så om det är flänsansluten, dra åt flänsen först, sedan klämman på inloppsröret om tillämpligt. Dra inloppet klämman av ljuddämparen, återigen se ljuddämparen stannar i sin rätta plats. Detta kommer att förhindra eventuella skallror eller vibrationer från ljuddämparen slår ramen eller andra närliggande komponenter. Dra avgasröret klämman om tillämpligt. När allt är tätt, håll avgasröret av ljuddämparen och ge det lite skaka för att se om den träffar på någonting. Gör eventuella justeringar då.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75918.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.