Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man mäter ett avgasrör diameter

Läget, form och storlek av avgasröret kan göra det svårt att mäta dess diameter med konventionella instrument. Emellertid tillåter ett skjutmått design du mäta de två motsatta sidorna av avgasröret mellan två glidande klämmor för att snabbt bestämma avgasröret diameter. Saker du behöver
skjutmått
Penna och papper
Visa fler instruktioner
1

stänger av bilen och låt det stå ett par timmar för att kyla ned . Rör inte ett avgasrör efter att ett fordon har körts. Avgasröret kan fortfarande vara het och kan bränna din hand.
2

Skjut reglaget eller vrid för att öppna skjutmått s klämmor något bredare än diametern på avgasröret. Placera centimeter sidan av skjutmått upp till avgasröret så att de två klämmorna i tjocklek är på vardera sidan av avgasröret.
3

Skjut reglaget eller vrid ratten för att stänga bromsok s klämmor på avgasröret. Fäst klämmorna tätt till avgasröret så att du kan få den mest exakta mätningen möjligt. Var noga med att inte skrapa eller slå ner för hårt, så du kan repa metallen eller skada bromsoket.
4

Leta reda på "0" markering på glidande millimeter baren. Jämför avläsningen till där det faller på bromsok s stationära centimeter linjal. Hela antalet millimeter blir siffran till vänster om "0" millimeter märke läsa på centimeter linjal. Till exempel, om "0" på millimeter reglaget landar mellan "3" och "3.1" på den centimeter linjal, skulle hela antalet millimeter vara 30. Skriv ner hela antalet millimeter på ett pappersark.
5

Lokalisera var på bromsok centimeter varumärket och millimeter märken anpassa. Räkna antalet fästingar i millimeter bar det tog att anpassa sig till centimeter bar. Detta anger antalet tiondels millimeter är i din läsning. Till exempel, om det tog sju fästingar på millimetern baren, skulle du ha 0.7 millimeter. Lägg dina tiondels millimeter till hela antalet millimeter, och du får totalt 30,7 millimeter.
6

Mät diametern på avgasröret flera gånger och från flera områden om rörets diameter förändringar inom längden av röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75957.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.