Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en Ford Mustang

Alla älskar en sportbil, som Ford Mustang. Infördes 1964, är Ford Mustang en cool bil att vissa människor designen att vara en one-of-a-kind bil. Ljuddämparen för Ford Mustang är en viktig del av bilen som ofta ersätts, inte bara för att det är trasigt eller har hål, men eftersom det gör bilen sportigare. I vissa Mustang modeller, hittar du två halsdukar och många människor väljer att ersätta beståndet ljuddämparen med en prestanda version. Saker du behöver
Ny eller begagnad ljuddämparen nära Old filt, pappskiva eller bil domkrafter
Penetrerande spraya smörjmedel
skiftnyckeln
bågfil
slägga
soppåse
Visa fler instruktioner
1

inspektera ljuddämparen eller ljuddämparna finns på baksidan av Ford Mustang under bilen. Leta efter hål i alla storlekar, allvarliga rostfläckar eller galgar som lossnar som håller ljuddämparen till bilen. Vissa ljuddämpare hålls av svetsar i stället för klämmor, så inspektera dessa svetsar för rostfläckar eller lösa områden.
2

Köp en ljuddämpare för en Ford Mustang. De flesta bildelar butiker lager och sälja kvalitetsprodukter halsdukar. Se till att du får rätt ljuddämparen som motsvarar det år din årsmodell. Leta efter ett inlopp diameter på ljuddämparen på 2,25 tum till 3 inches och utlopp diameter av 2,25-2,5 inches beroende på modell. Genomsnittliga storlekar för de flesta årsmodeller inkluderar en bredd av 9,75 inches och 19 inches i total längd. Addera 3

Lägg ut en gammal filt eller en stor bit kartong på marken under den bakre delen av bilen på marken. Du kan också hissa upp bilen och placera den på pallbockar för enklare åtkomst. Du kommer att behöva ligga under bilen för att byta ut ljuddämparen, så se till att använda det sätt på vilket du kommer att vara mest bekväm.
4

Bestäm hur din ljuddämparen hängs. Vissa kommer att använda klämmor eller galgar ljuddämpare medan andra är svetsade på. Om din är svetsad, då måste du skära ljuddämparen med en bågfil. Om svetsarna är gamla eller ruttnade, så du kanske kan bryta ljuddämparen lös med en slägga.
5

bort eventuella skruvar runt ljuddämparen och ta ljuddämparen bort, om din innehas av U -klämmor. Du måste ta bort alla klämmor som håller fast både ljuddämparen och utloppsröret. För att ta bort ljuddämparen och utloppsröret montering, kan det vara nödvändigt att värma lederna så att delarna går sönder och det finns även speciella verktyg tillgängliga för att hjälpa till att bryta loss dessa fogar.
6

Byt nya ljuddämparen på din Ford Mustang. Rada upp allt så rakt som möjligt innan du drar någon av de fästanordningar eller bultar för att hålla den på plats. Dra åt bultarna till 10-15 ft-lb vridmoment, så de är tillräckligt stram för att säkerställa att ljuddämparen inte lossnar, men inte så hårt så att den inte har någon ger under normal rörelse.
7

Sänk bilen, starta motorn och kontrollera den nya ljuddämparen för läckor eller höga ljud. Om det finns något, kan du behöva dra åt klämmorna lite mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75910.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.