Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man reparerar det avgassystem på en 2003 Kia Spectra

Reparera avgassystemet på 2003 Kia Spectra kommer inte kräver någon specialutrustning som alla komponenter bultar ihop. Det finns tre större delar som måste som skall inspekteras eller bytas ut. Den första - och dyraste - är den katalysator, följt av mitten ljuddämparen då den sista ljuddämparen - även kallad resonator. Allt hålls på plats av gummi galgar som knäpps över metall tungor. Saker du behöver
Jack
Jack står
Aerosol smörjmedel
3/8-tums Hylsnyckelsats
Wrench set
Stålborste
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen med en domkraft och placera pallbockar under främre bärarmarna sedan sänka bilen. Position bak pallbockar under nypa svets på unibody ram och låta den nedre axeln att släppa. Detta kommer att göra demontering och montering av den bakersta ljuddämparen och avgasröret lättare.
2

Kontrollera avgassystemet för hål och läckor. Dessa bör vara uppenbart, dock, om det behövs, starta bilen och underifrån lyssna för lokalisering av läckor. Kartlägga området och låta bilen svalna innan du fortsätter. Spray aerosol smörjning på fästmuttrarna för varje komponent som ska tas bort. Låt vätskan suga in under 10 minuter.
3

Lossa de två främre bultarna och två bakre bultar med en 3/8-tums socket och skiftnyckel sedan bort fästena. Avlägsna omvandlaren eller ljuddämparen med en stor skruvmejsel för att bända gummit montera bort av metall tången som håller delen på plats. Använd en stålborste för att skura passande yta, installera nya packningar, placera sedan den nya ljuddämparen eller omvandlare på plats. Montera och dra åt bultarna sedan spaken gummihållarna på plats igen.
4

Starta bilen och kontrollera avgas läckor innan du sänker den till marken med domkraften. Om läckage förekommer, reparera dem. Provköra bilen för att vara säker på att det inte finns några avgaser läcker eller skramlar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75953.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.