Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en Dodge Intrepid

Producerad 1998-2004 Dodge Intrepid var en populär framhjulsdrift, full-size bil som rivaliserade Buick LeSabre, Pontiac Bonneville, Oldsmobile Eighty Eight och Toyota Avalon. Att göra några av dina egna reparationer på din Intrepid gör bilen mer kostnadseffektiv och en sak du kan göra är att byta ut ljuddämparen vid behov. Det tar bara cirka en timme och brukar inte kosta mycket att göra. Instruktioner
1

Bestäm om du behöver en ny ljuddämpare på din Dodge Intrepid genom att titta under bilen mot bakändan för att se om det finns några små eller stora hål eller andra brott i ljuddämparen eller för att bestämma om det har fallit bort helt eller delvis.
2

Köp en ljuddämpare för en Dodge Intrepid. Den bör ha en 3,5-tums spets, 2,4-tums inlopp /utlopp och några har löstagbara ljuddämpare med dem. Du kan köpa en ny eller begagnad ljuddämparen, men en ny ljuddämpare håller längre.
3

Jack bilen upp och stödja den säkert på pallbockar innan krypa under för att påbörja arbetet. Du kan ibland ersätta ljuddämparen utan hissar upp bilen, men det är mer bekvämt och lättare om det från marken.
4

Skär den gamla ljuddämparen där omvandlare möter det mellanliggande röret. Gör snitt strax bakom omvandlare.
5

Installera din nya Dodge Intrepid ljuddämparen genom att placera den på den återstående delen av det mellanliggande röret. Placera klämman som kom med den nya ljuddämparen över det område där de två delarna möts, men dra inte åt skruvarna tills du är säker på att den nya enheten är korrekt justerade.
6

tillbaka avgaserna konsoler med de nya konsolerna som följde med ljuddämparen. Var noga med att sätta de nya konsolerna på samma plats som de gamla. Dra åt alla bultar till 200 tum-lb vridmoment.
7

Nedre, bilen, starta motorn och kontrollera den nya ljuddämparen för läckor eller höga ljud. Om det finns läckor eller höga ljud, då du kan behöva dra åt klämmorna mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75908.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.