Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Vad är syftet med en bil ljuddämpare?

Förbränningsmotorn används av motorfordon avger extremt högt avgaser. För att skapa ett sätt att kontrollera mottrycket av motorn, ett avgassystem innefattande en ljuddämpare utvecklades. Detta i sin tur bevarade viktiga delar av motorn, skapade mer uthållighet och, viktigast av allt, hjälpte tystnad bullret. Funktion

Syftet med ljuddämparen är ganska enkel. Den är utformad för att använda de pengar baktrycket hos förbränningsmotorn tillbaka mot motorn eller runt en inre kammare. Detta skapar en destruktiv interferens av flera kammare med reglerad brus tar ut varandra.
Funktioner

Ijuddämparingången är en resonator kammare som kontrollerar och styr mottryck på avgaserna in i bafflad kammare. Det finns två eller fler skärmar inuti en ljuddämpare som är rör med hål borrade genom dem. Inloppet bafflar utvisa avgaser och sprida dem i uttaget bafflar, felbedömt den avgasmottryck och avbryta ut bullret genom destruktiv interferens.
Typer

Det finns alla typer av ljuddämpare för bilar. Oavsett om de är alla juridiska eller inte beror på var du bor. Många av dagens bilar använder mer än en ljuddämpare eller en serie av resonatorer längs strömmen till avgasrör för att hjälpa tysta avgaserna. Glas förpackningar eller cherry bomber har lite begränsningar i mottryck och bara absorbera resonans genom glas isolering, skapar en mycket starkare effekt.
Historia

Hiram Percy Maxim krediterades med att utveckla en av de första ljuddämparna. Han utexaminerades från Massachusetts Institute of Technology och hyrdes av påven Manufacturing Company uteslutande för motorfordon division 1899. Han uppfann skjutvapen ljuddämparen och utvecklade en av de första ljuddämpare för bensinmotorer.
Storlek

Ljuddämpare finns i alla storlekar och former. Från tillverkaren, avgassystem är mycket mer invecklad då de brukade vara. Uppgradering till prestanda avgassystem är svårare eftersom de avgassystem är gjorda speciellt för varje fordon och avgassystem nu kanal genom avgaser kanaler tillverkas i underredet av fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75922.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.