Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur fixar katalysatorer

Katalysatorer byggs liknande från modell till modell. Med tiden den träkol och filtrering bryta ner och bringa omvandlarna överhettas motorn. Det finns inget sätt att reparera omvandlaren eftersom det är en förseglade delen. När det börjar överhettning av motorn och luktade som ruttna ägg som dess komponenter bryts ner, är det dags att ändra den. Saker du behöver
bågsvetsare skärbrännare
Svetsglasögon eller huva
tjocka handskar svetsning
stålhätta arbete stövlar
svetsning flux
Stålborste
mejselhammare
Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen på en lyft och pallbockar installeras i alla fyra hörnen. Några lättantändliga material nära fordonet ska tas bort från området.
2

Låt bilen svalna till rumstemperatur innan proceduren. När den har svalnat, inrättat skärbrännare riggen och sätta upp stativ högt nog att hålla i båda ändarna av omvandlaren. Skär igenom båda ändarna av omvandlaren och ta bort den gamla delen. Addera 3

Placera din nya omvandlaren på stativ kvar efter sänkningen gamla omvandlaren ut. Placera omvandlaren och tac-svetsa varje ände för att hålla den på plats. Efter att ha tagit båda ändarna, ta placeringen av omvandlaren. Se till att den är i linje med de två ändarna utloppsledning.
4

Använd bågsvetsare att svetsa en sträng hela vägen runt varje omvandlare ände. Använd din chipping hammare för att ta bort slagg och kontrollera porer. Om båda svetsarna småhål gratis, har du ersatt successivt din katalysator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75906.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.