Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en Dodge Caravan

Dodge Caravan är en av de populära familjen skåpbilar. Säljs som en del av Chryslers första mini van serien, gav husvagn tillsammans med Plymouth Voyager familjerna rummet de behövde och det blev nästan en succé. För att spara pengar på att behålla din husvagn, göra enklare reparationer t.ex. byter en dålig ljuddämparen själv. Instruktioner
1

Bestäm om du behöver en ny ljuddämpare på din Dodge Caravan genom att titta under van bakåt för att se om det finns några små eller stora hål i ljuddämparen eller för att avgöra om den har fallit off helt eller delvis. Svåra rostfläckar som bär genom att bilda hål är ett annat tecken på att du bör byta ut ljuddämparen.
2

Köp en ljuddämpare för en Dodge Caravan. Den bör ha en 5 tums inlopp /utlopp, 24 tums kroppen, och vara 31 inches totalt. Du kan antingen köpa en ny ljuddämpare eller en begagnad ljuddämparen, men nya ljuddämparna är mer tillförlitliga än begagnade ljuddämpare Addera 3

Lägg ut en gammal filt eller en stor bit kartong på marken nedanför. den bakre delen av vagnen. Du kan också sätta van på pallbockar om så önskas. Detta gör det ofta mycket lättare att ta bort ljuddämparen och arbeta mer bekvämt.
4

Undersök den gamla ljuddämparen. Spraya fästelement och nötter generöst med en penetrerande smörjmedel innan du lossar dem. Spraya även glidmedel på alla bultarna och anslutande punkter i avgassystemet. Den penetrerande smörjmedel hjälper dig att ta bort skruvar och bultar med lätthet.
5

Lossa avgasröret från Zljuddämparaggregatet. Sedan ta bort alla muttrar och klämmor förbinder avgasröret i ljuddämparen för att ta bort ljuddämparen.
6

Rengör avgas och slutrör där de kommer att ansluta till den nya ljuddämparen med en stålborste. Ersätt trasiga isolatorer och eventuella som ser slitna. Du kommer också att leta efter slitna stöd eller andra förenade delar och byt ut dem också.
7

Montera ljuddämparen löst, men vänta med att dra åt klämmorna och bultar tills du är säker på att det hamnar rätt. Se till att alla flikarna är säkert på plats. Dra åt muttrarna på klämmorna som ansluter ljuddämparen till avgasröret med 28 ft-lb vridmoment. Dra åt muttrarna på klämmorna som ansluter ljuddämparen till avgasröret med 25 ft-lb vridmoment.
8

Sänk van, starta motorn och kontrollera den nya ljuddämparen för läckor eller höga ljud. Om det finns läckor eller höga ljud, då du kan behöva dra åt klämmorna mer Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75907.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.