Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en Pontiac Grand Am

Den Pontiac Grand Am är en populär mid size bil som fortfarande är ekonomiskt att äga, driva och underhålla. Ljuddämparen kan dock så småningom behöva bytas ut, om det blir hål, pauser eller faller av. Du kan byta ut ljuddämparen själv och inte kostar en massa pengar. Saker du behöver
Ny eller begagnad ljuddämparen
Jack står eller filt
Wrench
Hack såg
slägga
soppåse
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera om du behöver en ny ljuddämpare på din Pontiac Grand AM genom att titta under bilen bakåt. Kontrollera visuellt för hål i ljuddämparen eller avgöra om den har fallit bort. Kontrollera om ruttnade punktsvetsar och sömmar och inspektera galgar för att se om de är lösa.
2

Köp en ljuddämpare tillverkad med en 2,25-tums center inlopp /utlopp, är 4 inches tjock x 9.75 inches bred och har en 13-tums fallet längd gjorda aluminiserat stål. Köp ljuddämparen som korrekt motsvarar det år din Grand Am.
3

Lägg ut en gammal filt eller en stor bit kartong på marken under den bakre delen av Grand Am. Du kan sätta den bakre delen av bilen på pallbockar, om så önskas, för att göra jobbet enklare.
4

Ta bort den gamla ljuddämparen. Lossa alla bultar runt ljuddämparen med en skiftnyckel och ta ljuddämparen bort. Om ljuddämparen är svetsad på, då kan du bryta bort den genom att knacka det med en slägga eller såga bort den med en bågfil. Släng den gamla ljuddämparen ordentligt genom att bryta ner det i mindre delar. Sätt de små delarna i en soppåse och slänga dem.
5

Installera den nya ljuddämparen på din Pontiac Grand Am. Rada upp rakt med klämmorna och dra sedan åt skruvarna för att hålla den på plats. Skruvarna bör inte vara alltför snäv eftersom ljuddämparen måste röra sig något för att förhindra skador. Utsätt det inte på för löst eller det kan falla av.
6

Starta motorn och kontrollera den nya ljuddämparen för läckor eller höga ljud. Om det finns läckor eller höga ljud, då du kan behöva dra åt klämmorna mer. Läs instruktionerna ljuddämpare installation för att svara på andra frågor du kan ha.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75909.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.