Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man handskas med en Noisy ljuddämpare

Ljuddämpare minska motorbuller och filter avgassystem. Om din ljuddämpare plötsligt börjar göra buller, kan det tyda på ett problem med ditt avgassystem. En trasig ljuddämpare kan tillåta avgaserna att komma in i passagerarutrymmet, så en inspektion av ditt avgassystem rekommenderas vid alla nödvändiga reparationer. Halsdukar varierar i sin förmåga att filtrera brus. Om ditt avgassystem inte är trasigt, överväga att ersätta din ljuddämpare med en som filtrerar ljud mer effektivt. Instruktioner
1

titta under den bakre delen av bilen och se till att din ljuddämpare banden är fortfarande intakt. Ljuddämpare remmar, eller galgar avgaser, ansluta ljuddämparen till bilen och kan gå sönder. Om du ser en trasig remsa av gummi eller din ljuddämpare inte längre sitter fast på undersidan av bilen, kan du behöva byta ut banden.
2

Lyssna mullrande eller flacka rytmiska ljud medan bilen är i drift. Detta tyder på att du har en trasig ljuddämpare som behöver repareras.
3

Inspektera ditt avgassystem om din ljuddämparen plötsligt börjar göra buller. En mekaniker kan inspektera rören och ljuddämpare för rost, hål, lösa ledningar eller läckor.
4

Byt din ljuddämparen om den är trasig. Ljuddämpare inte bara kväva buller, förhindrar de avgaser från att komma in i passagerarutrymmet på bilen. Det är viktigt att hålla din ljuddämparen i gott skick.
5

Kontrollera om du har rätt ljuddämparen för din bil. Speciellt om du har en begagnad bil, kan ljuddämparen har anpassats för att möjliggöra mer motorljud. En mer effektiv ljuddämpare
6

köpet om din fortsätter att vara bullriga efter att ha bilen besiktigas. Alltför bullriga ljuddämparna är brott mot buller förordningar i ett flertal länder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75894.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.