Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en Ford Explorer

Ford Explorer är en populär sport utility fordon med ett avancerat avgassystem som garanterar maximal prestanda varje gång du kör det. Ljuddämparen på Ford Explorer behöver oftast bytas ut om det blir rostig, får hål eller går sönder, eller helt faller utanför fordonet. Det är inte särskilt svårt att ersätta ljuddämparen på Ford Explorer. Saker du behöver
Ny eller begagnad ljuddämparen: äldre filt eller en stor bit kartong
Wrench
slägga
soppåse
Visa fler instruktioner

1

Titta under baksidan av Ford Explorer för att kontrollera att ljuddämparen sprickor, hål eller andra raster. Om de är närvarande, måste du byta ut ljuddämparen. Om det inte finns några hål, brott eller sprickor, är ljuddämparen förmodligen inte i behov av ersätter.
2

Köp en ny eller begagnad ljuddämpare för en Ford Explorer. Kontrollera att ljuddämparen motsvarar samma år som din bil. En ny ljuddämpare är bäst, men man kan ibland hitta en bra begagnad ljuddämparen från en junk yard. Ford Explorer har en ljuddämpare som har en 2,25-tums inlopp och utlopp diameter, en 4-tums X 9,75-tums X 13-tums fallet, och en 19-tums över hela fallet längd.
3

Placera en gammal filt eller en stor bit kartong på marken under den bakre delen av Ford Explorer. Detta kommer att tillåta dig att byta ut ljuddämparen bekvämt utan att ligga på själva marken.
4

Ta bort den gamla ljuddämparen från fordonet. Lossa alla bultar som är på toppen av ljuddämparen remmen. Nästa, dra på den vertikala delen av tvärbalk för att ta bort det från bältet och SUV avgaser fästblock. Ta bort ljuddämparen. Om ljuddämparen är svetsad på, då kan du bryta bort den genom att knacka det med en slägga. Släng den gamla ljuddämparen ordentligt genom att bryta ner den i mindre delar och sätta smådelar i en sopsäck.
5

Installera den nya ljuddämparen på Ford Explorer. Linje ljuddämparen rakt med klämmorna och dra sedan åt bultarna med en skiftnyckel för att hålla den på plats. Skruvarna bör inte vara alltför snäv. Ljuddämparen ska kunna röra sig något för att förhindra skador.
6

Starta motorn och lyssna efter eventuella högt näven eller morrande ljud. Om det finns ljud, kan du behöva dra åt bultarna mer eller det kanske inte vara över avgasröret ordentligt. Kontrollera ljuddämparen visuellt för att se om det finns några läckor. Om det finns läckor, har du installerat inte det ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75905.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.