Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en Ford Focus

Ford Focus är en kompakt, familjebil som funnit en plats på marknaden med 2000 års modell. Även ljuddämparen på en Ford Focus är tillförlitlig, kommer det komma en tid när det behöver bytas ut på grund av hål, sprickor, läckor eller allvarlig rost. Du kan byta ut ljuddämparen på din Focus i ungefär en timme med relativ lätthet. Saker du behöver
Ny eller begagnad ljuddämparen nära Old filt, en bit stor kartong eller pallbockar
Penetrerande spraya smörjmedel
skiftnyckeln
Hack såg
slägga
soppåse
Visa fler instruktioner
1

Bestäm om du behöver en ny ljuddämpare på din Focus genom att titta under bilen bakåt för att se om det finns några små eller stora hål i ljuddämparen eller för att avgöra om den har fallit bort helt eller delvis.
2

Köp en ljuddämpare för en Ford Focus. Se till att du får rätt ljuddämparen som överensstämmer med årsmodell på din bil. Till exempel kan inloppet vara var som helst från 2,25 till 2,5 till 3 inches i diameter beroende på vilket ljuddämparen du behöver. Utloppet diameter, bör dock vara 2,5 inches oavsett vilken årsmodell du äger. De andra mätningar är oftast 9.75 inches för bredden och 19 inches för den totala längden med bara 13 inches i ärendet. Addera 3

Lägg ut en gammal filt eller en stor bit kartong på marken under den bakre delen av fordonet på marken. För en enklare reparation, är det bäst, men att hissa upp bilen och placera den på pallbockar. Du kommer att behöva ligga under bilen för att byta ut ljuddämparen, så se till att använda det sätt på vilket du kommer att vara mest bekväm.
4

Titta över den gamla ljuddämparen. Spraya fästena generöst med en penetrerande smörjmedel innan du lossar dem. Den penetrerande smörjmedel hjälper dig att ta bort skruvar och bultar med lätthet.
5

Ta bort den gamla ljuddämparen. Använd en skiftnyckel för att lossa några bultar runt ljuddämparen och ta ljuddämparen bort. Om ljuddämparen är svetsad på, då kan du bryta bort den genom att knacka det med en slägga eller såga bort den med en bågfil.
6

Byt nya ljuddämparen på Ford Focus. Rada upp det så rakt som möjligt med klämmorna och dra sedan åt skruvarna för att hålla den på plats. Skruvarna bör inte vara alltför snäv eftersom ljuddämparen måste röra sig något för att förhindra skador. Se till att du hänger ljuddämparen med ljuddämparen byglar som följer med det. Utsätt det inte på för löst eller det kan falla av.
7

Starta motorn och kontrollera den nya ljuddämparen för läckor eller höga ljud. Om det finns läckor eller höga ljud, då du kan behöva dra åt klämmorna mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75914.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.