Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur fungerar en Chevy EGR Ventil Arbete ?

En Chevy avgasåterföring ( EGR) är en nödvändig del av bilens avgasreningssystem . Det fungerar genom att omdirigera en del av avgaserna tillbaka in i insugningsröret snarare än i atmosfären. Typer
p Det finns flera olika typer av EGR-ventiler med samma funktion men olika driftsformer. Äldre EGR-ventiler är helt mekanisk och köra på vakuum på många nyare Chevrolet och andra GM- modeller , är ventilen helt kontrolleras av datorn . Denna typ använder flera solenoider för att öppna ventilen som svar på indata från bilens dator , öppna och stänga ventilen för att tillåta avgasflödet .
Operation

Huruvida EGR-ventil använder vakuum eller elektronisk kontroll , öppnas det när avgaserna når en viss temperatur eller nivå av mottryck . När EGR-ventilen öppnas , går en del av avgaserna omdirigerats till insugningsröret . Eftersom det är mindre brännbart än luft - bränsleblandningen i grenröret , temperaturen sjunker .
Funktioner

Den huvudsakliga funktionen för en EGR-ventil är att minska mängden kväveoxid en bil frigör till atmosfären . En misslyckad EGR ventil förhindrar en bil från passerande emissionskontroller , om det behövs . Ventilens sekundära funktion är att sänka temperaturen i insugningsröret .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70658.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.