Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man uppgraderar ett motorcykelns avgassystem

En motorcykel avgassystem är i allmänhet lättare att uppgradera än avgassystemet på andra fordon eftersom motorcykeln är mindre och lättare att manövrera runt medan du arbetar. Ändå tar det goda mekaniska färdigheter för att uppgradera en motorcykel avgassystem och du bör bara göra det om du är bekväm med förfarandet. Saker du behöver
Wrench in
Hammer
WD-40
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla delar av cykeln som kan blockera avgassystemet. Vissa modeller kan du nå avgassystemet klart, men andra kan ha crossover rör från andra delar av motorcykelns motor skymmer det. Skruva dem med en skiftnyckel och ställ dem åt sidan.
2

Lossa alla skruvar och muttrar som ansluter avgassystemet till kroppen av motorcykeln, och ta bort varje bit i taget. Börja med avgasröret och ljuddämparen och arbeta bakåt längs systemet tills du når huvudet rören. Om några skruvar är rostiga eller fastnat, tillämpa WD-40 eller ge dem några whacks med en hammare.
3

Kontrollera avslöjade delar av motorcykelns avgassystem för någon rost eller skador. Dessa avsnitt är normalt döljs av avgassystemet, och nu är en bra tid att se till att de alla är i bra form.
4

Ta bort de gamla avgas packningar med en skiftnyckel och installera nya för din systemuppgradering.
5

Spray Den nya chefen rör med anti-beslagta och montera dem på plats på cykeln. Dra fast kragarna nog att hålla huvudet rören på plats, men inte så hårt att göra bort dem svårt. Om det finns några problem med uppgraderingen, kan du behöva ta bort dem igen snabbt.
6

Spray insidan av nya ljuddämparen med anti-beslagta och bifoga det till röret. Säkra den så att den håller sig på plats, men håll förbindelsebultarna ganska lös, så att du kan ta bort den eller justera den lätt.
7

Anslut avgasröret till montering av motorcykelns avgassystem, om nödvändigt.
8

Undersök alla delar av avgassystemet så att de är korrekt inställd och passar ihop som de ska. Dina bultar och fästen bör fortfarande vara semi-löst, så att du kan göra mindre justeringar och se till att varje bit passar exakt det sätt det är tänkt.
9

Dra åt bultarna och fästen på avgassystemet , börjar med huvudet rör och flytta tillbaka till avgasröret. De ska nu säkras så tätt som möjligt.
10

Anslut någon av motorcykelns övriga komponenter som du tog bort för att komma på avgassystemet. <
br> .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70229.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.