Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

DIY: Katalysator Replacement

En katalysator i en bil hjälper till att eliminera skadliga avgasutsläpp som bidrar till luftföroreningar. Efter många år av användning, kan omvandlaren bli igensatta och orsaka att fordonet körs dåligt. Vanligtvis kommer bilen har mycket liten effekt och kommer inte att kunna uppnå en hastighet över 20 miles per timme. Dessa är de två viktigaste symptomen som en ny katalysator kan behövas. Saker du behöver
Penetrerande smörjmedel
Wrench
Jack
stödbenet
Visa fler instruktioner
1

Leta katalysatorn genom att spåra avgaserna röret från motorn: katalysatorn blir den första stora rektangulära objekt som du stöter på. Det ser ut ungefär som ljuddämparen, men det kommer alltid att komma först i avgassystemet innan ljuddämparen. Höj den främre hörnet av bilen på den sida som katalysatorn är närmast med en domkraft. Skjut en pallbock under ramen av bilen och sänka den på ställningen med domkraften. Krypa under bilen och spraya penetrerande smörjmedel på alla bultar på avgassystemet nära katalysatorn.
2

Använd en skiftnyckel för att skruva loss syresensorn som ansluter till avgassystemet nära katalysatorn . Denna sensor kommer att vara en liten bit sticker ut ungefär lika stor som ett tändstift. Det kommer att finnas en tråd fäst vid den. Låt sensorn hänga åt sidan av denna tråd. Addera 3

Lossa skruvarna i klämman mellan katalysatorn och motorn med en skiftnyckel och ta sedan bort klämman. Flytta till baksidan av omvandlaren och lokalisera skruvarna i kopplingen i avgasröret. Använd skiftnyckel för att ta bort dessa skruvar. Katalysatorn och röret är fäst vid den kommer att sjunka ner något.
4

Arbete aggregatet fram och tillbaka för att dra röret isär när det klämdes framför omvandlaren. Du kommer också att dra ut stift som är fästa avgasröret som går igenom gummibussningar på avgasröret galgar. När allt detta lossnar, kommer du att kunna dra omvandlaren ut från under bilen.
5

Skjut den nya omvandlaren under fordonet. Lyft och skjut röret på framsidan av det på avgaserna som kommer från motorn. Samtidigt trycker stiften i bussningarna på galgar. När den katalytiska omvandlaren är korrekt placerad, bör den bakre kopplingen vara redo för bultarna att sättas in igen och dras åt. Använd skiftnyckel och dra åt dessa bultar.
6

Flytta klämman tillbaka i position framför omvandlaren och dra åt bultarna för att fästa rören ordentligt. Skruva syresensorn tillbaka till porten på avgasröret och dra åt den med nyckeln. Starta bilen och kolla efter läckor. Dra åt bultarna eventuella läckage förekommer. Ta bort stödbenet och sänk domkraften för att lämna tillbaka bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70596.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.