Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort ett avgasrör

En motorns avgasgrenrör: s enda syfte är att styra de farliga gaser som produceras i motorn till fordonets avgasrör. Avgasgrenröret fäster till sidan av cylinderhuvudet. Mellan cylinderhuvudet och utblåsningsgrenröret är en packning avsedd att förhindra avgaser läckor. Avgassystem packningar är kända för att misslyckas ges tillräckligt med tid. När detta inträffar, kan en klappa ljud att höras som kommer från motorn, och avgaser kan komma in i fordonets inre. Att reparera avgas läckage, måste grenröret tas bort. Även om packningen inte läcker, måste grenröret kopplas till antingen ersätta avgassystemet eller att ta bort motorn från fordonet. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Wrench
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Lyft fordonets front med en domkraft med bilens ram som en hiss punkt, då positionen två pallbockar under ramen av fordonet. Sänk bilen på pallbockar med domkraft.
2

Koppla avgasgrenrör från avgasröret från under fordonet. Avgasgrenrör använder typiskt två bultar för att fästa avgasröret till grenröret. Ta bort dessa bultar med en skiftnyckel och dra avgasröret från grenröret.
3

Demontera avgasgrenrör: s fästbultar från motorns topplock med en skiftnyckel. Det finns typiskt ett avgasgrenröret hållarskruven belägen på varje sida av varje grenrör röret. Till exempel, om det finns fyra avgasrören på grenröret, kommer det oftast totalt åtta fästskruvar.
4

Dra avgasgrenröret bort från topplocket för att ta bort det. En envis avgasgrenrör kan rubbas ur topplocket utan att skada grenröret genom att trycka på grenröret med en gummiklubba.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70287.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.