Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar en EGR-ventil på en 2000 Ford Explorer

för avgasåterföring (EGR) ventil på 2000 Ford Explorer är en viktig del av motorns avgasreningssystem. EGR-ventil kan en exakt uppmätt mängd av avgas som skall cirkuleras tillbaka till förbränningskammaren. Denna inledning av avgaser i cylindern tillåter motorn att uppnå förbränning vid en lägre temperatur, vilket leder till att färre smog-utsläpp. Om EGR-ventilen inte fungerar korrekt, kan det leda till misständningar, ojämn tomgång, förhalningar och missade utsläpp tester. Lyckligtvis är EGR-ventilen enkelt bytas ut med hjälp av grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Tänger
Open-ended skiftnycklar
Skiftnyckel
plast spackel
New EGR packning
Packning sealer
Momentnyckel
Show Fler Instruktioner
1

Park Explorer på plant, jämnt underlag med parkeringsbromsen helt inkopplad. Lyft huven genom att dra i handtaget på under rattstången och sedan dra upp spaken sitter under mitten av huven och lyft huven. Koppla bort den negativa batterikabeln med en tång eller öppen nyckel. EGR-ventilen är placerad ovanför och något framför, avgasgrenröret på förarens sida av motorn. EGR-ventilen är en platt metallskiva med en liten gummislang fäst upptill och ett större metallrör som går från botten av ventilen till grenröret.
2

Ta bort den lilla gummislangen från toppen av EGR genom att försiktigt dra rakt upp på gummit montering. Skruva metallröret från botten av EGR med användning av en öppen eller skiftnyckel. Ta bort de två skruvarna som håller EGR-ventilen till motorn. Ta bort ventilen från motorn.
3

Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från EGR-ventilen parning yta med hjälp av en plast spackel.
4

Installera en ny EGR packning på passytan hjälp packning sealer att hålla den på plats. Fäst den nya EGR-ventilen till motorn med nya bultar och dra åt bultarna till 15 foot-pounds. Återanslut och dra åt metallröret till botten av ventilen och skjut gummit montering tillbaka på toppen av ventilen.
5

Anslut batteriets negativa terminal och stäng huven.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70516.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.