Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur Svetsa Slangar Avgasrör

Installera en anpassad avgaser kan öka hästkrafter till din bil, och ge din rida en ljudkvalitet som verkligen kan förändra dina känslor om bilen. Detta är något som kan göras hemma på egen hand, men det innebär några speciella kunskaper och verktyg för att få jobbet gjort på rätt sätt. I det här fallet är projektet svetsa en ljuddämpare på ett avgassystem på en 1999 Honda Civic för att demonstrera rätt teknik avgaser svetsning, men processen är densamma för svetsning resten av avgassystemet, liksom. Saker du behöver
Jack
Jack står
Märkpenna
tigersåg och skärande knivar
24-tums brytjärnet
ljuddämpare med fordonsspecifika avgaser hängare
MIG Welder
Svetshjälm
Svetsning handskar
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp bilen med domkraft och placera den på pallbockar. Se till att bilen är säker innan du kryper under den.
2

Klipp av fabriken ljuddämparen med tigersåg, precis bakom fabriken ljuddämparen. Detta är en grov, så oroa dig inte om hur exakt det är,. Bara göra snittet så nära ljuddämparen som möjligt, så att du har utrymme att arbeta med senare Addera 3 < p> Ta fabriken ljuddämparen från avgassystemet hängare med 24-tums spett. Placera ljuddämparen åt sidan.
4

Montera nya ljuddämparen med fordonsspecifika avgassystem hängare på avgaserna med hjälp av hängaren på ljuddämparen. Den bakre delen inte kommer att anslutas, så det kommer att hänga ut på baksidan.
5

Plocka upp ljuddämparen och håll inkörsport till ljuddämparen till den kapade änden på avgas röret. Markera avgas slang med märkpenna där ljuddämparen kommer att ansluta. Du vill att det ska vara så korrekt som möjligt, på det sättet kan du få en fin, flush fit
6

Skär avgaserna, med tigersåg, längs märkpenna linjen.. Håll sedan upp ljuddämparen för att kontrollera passformen. Om avgassystemet inte linje upp, sedan avbröt mer avgaser slangen tills den gör.
7

Sätt på svetshandskar. Håll upp ljuddämparen med ena handen, placera inkörsport till ljuddämparen bredvid avgas röret, så nära som möjligt. Placera sedan en liten häftsvets på den sida av slangen, svetsning samman de två delarna. Gör samma sak på den motsatta sidan av avgassystemet, så att det är hålls på plats. En häftsvets är en kort svets, typiskt mindre än en sekund i tid, tänkt att hålla två stycken tillsammans innan det avslut-svetsad, ifall du behöver bryta svetsarna isär.
8

Set MIG-svetsaren att svetsa tunn plåt, vid en låg spänning och hastighet. Detta kommer att säkerställa att du inte blåsa igenom stålet som du är svetsning. Sätt svetshjälm på och svetsa sömmen tillsammans, med långsamma rörelser runt slangen. Du vill behålla svetsaren stadigt och på samma längd från slangen på alla punkter, och se till att svetsen går hela vägen runt röret.
9

Starta bilen och lyssna efter avgas läckor . Om du hör något, svetsa upp hålet med svetsaren. Annars lyfta fordonet bort av domkraften med domkraften och placera den på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70347.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.