Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar ett dubbelt avgassystem på en 1965 Mustang

De första året 1965 Mustang introducerades för allmänheten i april 1964. Mustangen var baserad på Ford Falcon, som det delade många mekaniska delar, inklusive ett enda avgassystem med en tvärgående monterade bakre ljuddämparen. Vissa entusiaster kanske vill uppgradera sin Mustangs med en konventionell dubbla avgassystemet, vilket kan lägga till några hästkrafter till bakhjulen, samt en sportig avgasljud. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
5 pallbockar
dubbelt avgassystem kit
träbit
Hammer
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Visa mer Instruktioner
1

Hissa upp bilen med en domkraft och placera pallbockar under varje rambalk på framsidan och under varje sida av axeln bostäder baktill. Sänk hydraulisk domkraft så att hela vikten på bilen vilar på domkraften.
2

Push en packning av stål munk på den utsvängda änden av varje sida av huvudstycket röraggregatet. Höj huvudledningen på plats under bilen och placera en pallbock under för att stödja det. Passa in hålen i monteringsflänsar på vardera sidan av röret till de gängade bultar som skjuter ut från varje avgasgrenröret på undersidan av motorn. Thread muttrarna på bultarna med fingrarna.
3

Skjut avgasröret förlängningar i ändarna på varje sida av huvudledningen. Rotera rören efter behov för att erhålla åtminstone en tum av clearance från undersidan av golvet, rambalkar eller drivaxel. Avsluta körning förlängningarna i huvudet rör med en träbit och en hammare tills de sitter ordentligt.
4

Skjut en ljuddämpare på en av förlängningsrör med offset centrum mot framsidan av bil. Se till att förskjutningen vid den bakre delen av ljuddämparen är vänd mot sidan av bilen. Upprepa för den återstående ljuddämparen och förlängningsrör. Tryck halsdukar på rören tills de sitter.
5

Leta reda på fabriken borrade hål i de bakre rambalkar Inför bakaxeln. Fäst en ljuddämpare hängare till hålen med hårdvaran medföljande och dra åt med en hylsa och spärrnyckel. Lyft upp på botten av ljuddämparen med ena handen, och sedan fästa den ljuddämparen hängare med hårdvaran medföljer. Upprepa för den återstående ljuddämparen hängare och ljuddämparen.
6

Lokalisera fabriken dilled hål i rambalkar på baksidan av bilen. Installera galgar avgasröret till dessa hål med hårdvaran medföljer. Placera kröken i avgasröret över bakaxeln, sedan in änden av röret i ljuddämparen. Anslut den andra änden av röret till motorns avgasrör hängare med hårdvaran levereras. Upprepa för resterande slutrör.
7

Place ljuddämpare klämmor över alla skarvar där rören förenar halsdukar och rör huvudet. Se till att hela systemet har åtminstone en tum av avstånd till alla hinder. Dra ljuddämparen klämmor och muttrarna på rubriken rören vid avgasgrenrör med en socket och ratchet. Hissa upp bilen och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och kolla på avgassystemet spelen igen. Lossa klämmorna och rotera rören som behövs för att få rätt spel. Dra åt alla klämmor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70657.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.