Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur Ta Stock Exhaust Off av en Dodge RAM

Ta bort systemet lager avgaserna gör att du kan ersätta det med ett nytt system eller uppgradera den med en eftermarknad systemet. Om avgassystemet har skador på den, byta bitar är tillgängliga från de flesta auto-delar butiker men utbyte av hela systemet med en mer lättflytande, större diameter avgassystem kan öka prestanda och bränsleekonomi för din Dodge lastbil. Ett annat alternativ är att byta ut systemet från katalysatorn på baksidan om du föredrar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av din Dodge lastbil med en domkraft och stödja den under bakaxeln med en uppsättning pallbockar placerad under bakre rambalkar. Flytta ditt uttag till framför lastbilen och höjer det också, att placera en andra uppsättning pallbockar under ramen rälsen i fronten. Kontrollera att trucken är mycket stabil innan du arbetar under den.
2

Position själv under bakdelen av trucken och ta bort avgasröret avsnittet först. Ta avgaserna klämman från röret mellan avgasröret och ljuddämparen, med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Skjut avgasröret hanger ur gummi isolator på ramen och ta bort avgasröret från under lastbilen.
3

Gå framåt till den främre delen av ljuddämparen och ta bort avgaserna klämma med en sockel och ratchet. Skjut ljuddämparen framåt för att ta bort de två spö hängare från gummi isolatorer på ramen. Sänk ljuddämparen nedåt och ta bort den från under lastbilen.
4

Gå framåt till den främre avgasrör och katalysator. Leta monteringsskruvarna där det främre röret och grenröret möts. Det finns två på varje sida. Ta bort fästbultarna med hjälp av en hylsa och spärrskaft.
5

Dra ned röret och skjut monteringsstång på katalysatorn ur gummi isolator på ramen, sedan bort röret och omvandlare som enhet. Skjut enheten ut från under lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70437.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.