Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur att diagnostisera problem bilavgaser

Avgassystem problem är bland de mest subtila men potentiellt försvagande problem din bil kommer att ställas inför. En skadad avgassystem stör bilens prestanda genom att inte rensa skadliga element från motorn, medan uppbackat avgaserna kan frigöra carcinogener i atmosfären och även utgöra en hälsorisk om de inte upptäcks. Du kan diagnostisera bilavgaser problem själv genom att hålla en skarp utkik efter vissa varningssignaler. Saker du behöver
tång eller skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Undersök längden av avgassystemet, med början på motorn och fortsätter tillbaka mot avgasröret. Leta efter tecken på sprickor eller sprickor längs rören, särskilt då avgasgrenröret ansluter till cylindern och där den ansluter till huvudröret. Varje område där ett rör eller en del ansluter till en annan är benägen att utveckla sprickor eller sprickor, vilket kan upptäckas om man undersöker det grundligt.
2

Kontrollera avgasporten nära topplocket för tecken på brända eller missfärgad färg. Det är ett tecken på att avgassystemet inte fungerar som det ska.
3

Lyssna på motorn när den är igång. Du kan diagnostisera ett avgassystem problem med tongångar den gör: en återkommande väsa eller ovanliga poppande ljud är oftast orsakas av ett problem i avgassystemet. Det betyder att ljuddämparen eller rören troligen läcker.
4

Titta på ljuddämparen på bilen. Dess yta ska vara blank och fast om du vill att avgassystemet fungerar som det ska. Hål, punkteringar, eller otillbörlig rost är tecken på problem.
5

Poke på tvivelaktiga rör med en tång eller slutet av en skruvmejsel. Rot eller korrosion kan inte alltid att visas på ytan, men det kommer att försvaga ytan hos avgasrören. Om du kan peta genom röret eller känner att det ger under verktyget, så det behöver troligen bytas.
6

Starta bilen och kontrollera motorns vakuum insugningsröret när den går på tomgång. Det bör läsa om 18 inches eller så. Om det står lägre än så, det finns förmodligen en inskränkning i avgaserna
7

bort bilens katalysator och håll upp till ett starkt ljus:. Kan du diagnostisera dess effektivitet genom att titta igenom den. Om du kan se ljuset genom den, är omvandlaren fungerar bra. Om du inte kan, det är pluggad och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70231.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.