Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Så här ändrar bilens avgassystem

Bil entusiaster kommer ofta ändra en bils avgassystem för att öka motorns prestanda eller får bullret från motorn för att uppnå en viss tonhöjd. Det kräver goda kunskaper om bilens avgassystem, men det kan kompletteras med ett minimum av krångel, förutsatt att du följer några enkla riktlinjer. Saker du behöver
Jack eller hydraulisk lyft
Svetspistol
fräsar Bolt
hylsnycklar
Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen upp på en domkraft eller en hydraulisk hiss så att du bekvämt kan arbeta på avgassystemet.
2

Notera den del av avgassystemet som du vill ändra och peka på raden där det konstateras . Du kanske också vill att notera någon del av systemet som är kondenserade eller rostig, eftersom dessa kommer att vara svårare att avlägsna.
3

Koppla varje del av avgassystemet, en efter en , tills du når den del du vill ändra. Generellt är en svetsbrännare krävs, men du kanske kan uppnå detta genom att helt enkelt ta bort bultarna som förbinder det. Var försiktig så att du inte skadar någon omgivande komponenter i processen.
4

Koppla den gamla avgaser delen du vill ändra och ersätta det med det nya avgassystemet delen. Bolt den eller hänga den på plats på chassit, men dra inte åt bultarna ännu. Kontrollera att alla komponenter fungerar korrekt innan slutföra tillägg.
5

Fäst resten av det ursprungliga avgassystemet till den nya delen, som arbetar baklänges ner linjen tills du når slutet av avgassystemet .
6

Kontrollera att varje anslutning är på plats och det finns inga läckor eller säkerhetskopior.
7

Säkra varje anslutning genom att dra åt bultar eller svetsning tillbaka dem på chassit.
8

Starta bilens motor och kontrollera avgassystemet för läckor eller blockering. Se till att avgaserna kommer från slutet av avgasröret som det ska och att ljudet ändras korrekt av ljuddämparen, och lokalisera och täta eventuella läckor.
9

Justera avgasröret för att se till att det är spola med den bakre stötfångaren och inte är för låg på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70227.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.