Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en Katalysator i en 2002 Mustang

Katalysatorer neutraliserar skadliga gaser i bilens avgaser. De katalysatorer på 2002 Ford Mustang är integrerade i avgasröret församling som löper från kollektorn till det bakre röret. Denna sektion av röret kan ersättas under en timme med rätt verktyg och lite armbåge fett. Även om det är lättast att utföra detta med Mustang på en hiss, kan du ta bort den här sammanställningen i garaget med en domkraft och pallbockar. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack Sida 2 pallbockar Sida 3 tråd klädhängare
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1 < p> Blockera bakhjulen och skjut golvet jack under framsidan av Mustang. Jack upp bilen och placera pallbockar under den främre ramen på båda sidor, bort från avgaserna arbetet.
2

Klättra under Mustang och säkra den vänstra, bakre avgasröret, innehållande ljuddämparen, till ramen med tråd klädhängare. Upprepa detta på höger sida.
3

Linda sista tråd hanger runt katalysator rörmontage och hänga den från ramen samt.
4

Användning uttaget inställd att skruva isär den bakre flänsen på katalysatorn röraggregatet.
5

Flytta framåt och skruva isär den främre flänsen på katalysatorn röret.
6

Ta bort klädhängare som håller den bakre delen av röret i ramen och flytta hela katalytiska montering omvandlare röret ut från under Mustang.
7

Installera ersättningskatalysatorn montering i omvänd av hur du tog bort den gamla ett. Glöm inte att ta bort galgar när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70388.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.