Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en 2000 Firebird Katalysator

Byta katalysator på din Firebird kan förbättra bränsleekonomin, motorprestanda och körbarhet. Katalysatorer är inte benägna att misslyckas, men när de går dåligt, kommer de att köra mycket varmt och kan strypa flödet av avgaser från motorn. Replacement omvandlare är tillgängliga från flera källor, inklusive bildelar butiker eller dealerns delar avdelning. Vissa rädda varv eller delar återvinningsföretag också stock bra begagnade omvandlare till rabatterade priser. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench set
Hylsnyckelsats
Ratchet
Packning
Visa fler instruktioner
1

Höj framför bilen med en domkraft och ställning en uppsättning pallbockar under ramen för att stödja bilen. Leta katalysatorn under passagerarsidan av bilen.
2

Avlägsna bulten på avgassystemet klämman på baksidan av katalysatorn med en skiftnyckel. Flytta till framsidan av omvandlaren och ta bort de fyra skruvarna från flänsen mellan framsidan av omvandlaren och avgasröret med en hylsa och spärrskaft.
3

Sänk omvandlaren ner och flytta ut från under bilen. Släng den gamla omvandlaren.
4

Placera den nya omvandlaren under bilen och lyfta upp det på plats. Skjut en ny packning i mellan den främre flänsen på avgasröret och flänsen på omvandlaren. Montera de fyra fästbultarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft.
5

Montera avgas klämman på baksidan av omvandlaren och dra åt bulten med en nyckel eller hylsa och spärrskaft. Dra inte åt skruvarna,. Röret deformeras orsakar en avgas läcka om denna bult är alltför snäv
6

Höj framsidan av bilen av domkraften står med en domkraft. Ta läktaren från under framsidan av bilen och sänka domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70639.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.