Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Avgaserna läcker på Motor för My 2001 GMC Sierra 2500 6.0L

Läckande avgaser vid motorn på 6,0-liter GMC motor innebär Grenrörspackning är felaktig och det inte längre är en bra tätning mellan grenrör och topplocket. För att åtgärda detta läckage, är det nödvändigt att avlägsna avgasgrenröret och ersätta packningen. Avgasgrenröret är fastsatt i cylinderhuvudet med sex bultar. Saker du behöver
Paint Socket markör Mössor och spärrfunktion set
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

lyfta fordonet huven. Se till avgasrörets läckan kommer från passytan mellan cylindertoppen och avgasgrenröret, inte EGR-ventilen eller där grenröret möter fallrör. Markera varje tändkabeln med färgen markör för att identifiera vilken tråd hör hemma på vilken tändstiftet.
2

Vänd varje tändstiftskontakten ungefär ett halvt varv och dra den rakt ut från tändstiftet. Ta inte bort några tändkablarna från sina respektive spolar. Addera 3

Ta bort varje grenröret monteringsbulten med rätt storlek hylsa och spärrskaft. Dra försiktigt ut grenröret bort från topplocket lite och ta bort den felaktiga packningen från topplocket.
Installation
4

Håll den nya avgas packningen till grenröret . Tryck på grenröret och packningen till cylinderhuvudet. Dra åt varje grenrör bolt.
5

Dra avgasgrenröret bultar till 10 foot-pounds av vridmoment med lämplig storlek socket och momentnyckel. Första vridmoment insidan bultar, sedan två utanför bultar. När alla skruvar är åtdragna till 10 foot-pounds, upprepa samma process till 15 foot-pounds av vridmoment med sockeln och momentnyckel.
6

Installera varje tändkabeln genom att trycka den på korrekt tändstiftet. Var uppmärksam på de märken som tidigare gjorts så tändföljd inte störs. Stäng fordonets huva. Kontrollera avgas moment grenrör bolt efter att motorn värms och kyls två gånger för att säkerställa att de upprätthåller 15 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70689.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.