Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Ta bort fastrostade skruvar på ett avgassystem

Rust är ett problem oavsett var du hittar den. Men när det är de bultar och muttrar på ditt avgassystem, kan det vara lite påfrestande. Det finns flera sätt att ta bort en rostig bult från avgaserna, och det kommer att ta tid och tålamod att göra det på rätt sätt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Penetrerande olja
3/8-tums Ratchet och uttag
3/8-tums breaker bar
Brandsläckare
Svetshandskar
Mapp gaslåga
pneumatisk luft kvarn och metall kapskiva
Air kompressor med luftslang
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp fordonet med domkraften, och stöd bilen på pallbockar. Se till att bilen är säker på läktarna innan du kryper under den.
2

Applicera penetrerande olja på rostiga skruv och mutter. Du vill att oljan blöta området där bulten och muttern koppla på avgassystemet, eftersom det är vad som håller saker tillsammans.
3

Försök att lossa muttern från bulten med 3 /8-tums Ratchet och uttag. Om det inte lossnar direkt, försök att använda 3/8-tums breaker bar att lägga extra hävstång.
4

Placera en brandsläckare under fordonet i förberedelse för nästa steg. Sätt på svetshandskar på också.
5

Värm bulten på avgassystemet använder Mapp gaslåga. Den penetrerande oljan kan bränna lite, men det borde inte orsaka brand. Värm bulten tills den är röd.
6

Försök att ta bort muttern eller bulten med 3/8-tums Ratchet och breaker bar. Detta borde frigöra bulten från nöt, men om inte, fortsätt till nästa steg.
7

Fäst vinkelslipen till kompressor med luftslang, och avbröt mutter och bult. Detta är ett sista desperat försök, men det kommer att ta bort maskinvara från avgassystemet. Sedan kan du ersätta den med ny hårdvara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70332.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.