Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

De delar av ett avgassystem

Avgassystemet ingår i alla moderna bilar i USA och andra länder har utformats för att utföra mycket specifika uppgifter att kontrollera och minska utsläpp av giftiga gaser i atmosfären. Samtidigt eliminerar denna sofistikerat system oroväckande högt ljud från motorn. Vad är det avgassystem?

Avgassystemet är sophämtning för ett motordrivet fordon. Rökgaser från förbränning av bränsle och luft i cylindrarna färdas genom ett långt rör och slutligen kastas ut vid den bakre delen av bilen. Dessa gaser är giftiga, och diverse utsläppskontroll är integrerade i systemet för att ta bort några av de giftiga ämnen innan återstoden återförs till atmosfären utanför fordonet.
PCV Valve

Positiv vevhusventilation ventilen (PCV ventil) används i avgassystemet för att omdirigera oförbrända gaser från de nedre delarna av motorn tillbaka till den huvudsakliga motorn, där de åter bränns. Detta hjälper till att minska föroreningsnivåer innan toxiner någonsin lämnar motorn, och ökar bränsleekonomin genom att göra det mesta av dessa gaser andra gången genom systemet.
Avgasgrenröret

grenröret består av en grupp av rör som samlar avgaser från de multipla cylindrarna, rikta gaserna från motorn genom avgasröret rörsystem och slutligen ventilera dem till utsidan via avgasröret. Detta är den första delen av avgassystemet och dess närvaro minskar slitaget på motorns delar och förbättrar den totala effektiviteten.
Katalysator

katalysatortvång huvudsak en lång cylinder som är ansluten till avgasröret systemet strax efter grenröret för att minska giftiga ämnen i rökgaserna som motorn. Det är oftast fylld med små keramiska kulor eller en komplex simhudsförsett struktur belagd med en metall substans som interagerar med föroreningar att ytterligare minska det som släpps ut i luften. <
Ljuddämpare
p> De återstående gaserna fortsätter ner avgasröret och passera genom en kammare enhet kallad ljuddämparen som styr ljud från motorn och reglerar utströmmande gasen strax innan det når avgasröret. En extra fördel med ljuddämparen är att det hjälper till att hålla trycket balanseras i systemet, vilket förbättrar motorns effektivitet ytterligare och skydda katalysatorn från temperaturförändringar som kan orsaka skada.
Ändrör

Den sista delen av avgassystemet rörsystemet, är avgasröret där de återstående gaserna ut på baksidan av fordonet. Detta rör är vanligen placerad för att hjälpa direkt utströmmande gaser ner och bort från fordonet för att hjälpa till att skydda att föroreningar inte backa upp i de beboeliga delarna av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70289.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.