Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du installerar 1997 Volvo 850 Oxygen Sensor

I 1997 års Volvo 850 är utrustad med två syresensorer längs avgassystemet. Den sensorer tråden i avgasrören framför och bakom katalysatorn. Sensorerna övervakar mängden syre i avgaserna för att meddela bilens bränslesystem för att justera mängden bränsle som förbränns av motorn. När en sensor misslyckas kommer "Check Engine" light belysa och din bränsle körsträcka kommer minska avsevärt. Köp nya sensorer från en bildelar återförsäljare och ändra dem hemma för en kostnadseffektiv reparation. Saker du behöver
Wrench in
Jack
Jack står
Ratchet
Syresensor socket
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på din 850. Lossa den negativa batterikabeln med en skiftnyckel och lyft bort det från terminalen.
2

Hissa upp bilen med en domkraft och stabilisera den på pallbockar. Leta Lambdasonderna på vardera sidan av katalysatorn.
3

Koppla den elektriska ledningsnätet på sensorn genom att trycka den kvarhållande fliken och dra i kontakten isär.
4

Ta bort sensorn med en skiftnyckel eller Ratchet och syresensorn uttag. Sprid antikärvningsmedel på gängorna i den nya sensorn. Installera den nya sensorn för hand.
5

Dra åt sensorn med hjälp av en skiftnyckel eller syresensor socket och ratchet set. Tryck den elektriska anslutningen tillsammans tills det klickar. Upprepa proceduren på den andra sensorn om det behövs.
6

Hissa upp bilen med domkraften så att du kan ta bort domkraften. Tillbaka bilen till marken. Fäst den negativa batterikabeln och dra åt med en skiftnyckel. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70502.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.