Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man uppgraderar ett Lastvagnars avgassystem

En lastbil avgassystem skiljer sig föga från den i en bil på någon annan personbil. Dess parametrar dikteras av märke och modell, men du kan uppgradera avgassystemet mycket som du skulle en bil. Vanligtvis tar det en utbildad mekaniker för att uppgradera någon avgassystemet, men du kan göra det själv om du har rätt kompetens och kunskap. Saker du behöver
Jack eller hydraulisk lyft
Svetspistol
fräsar Bolt
hylsnycklar
Nytt avgassystem
Visa fler instruktioner
1 < p> Jack lastbilen upp på en hydraulisk hiss så att du kan arbeta under det bekvämt.
2

frikoppla stödet galgar med ett svetsaggregat eller fräsar bult, vilket gör att du kan ta bort det gamla avgassystemet systemet lätt.
3

Lossa avgasröret, ljuddämparen, katalysatorn och eventuella anslutande rören en i taget, med början i avgasröret och flytta bakåt genom avgassystemet tills du når Y-pipe korsning.
4

Kontrollera syresensorn vid Y-pipe korsning. Det kan behöva bytas ut tillsammans med resten av uppgraderingen, i vilket fall bör du koppla bort den.
5

Undersök avgasgrenröret, den sista delen av lastbilens avgassystemet före själva motorn. Om det är en del av den planerade uppgraderingen, kan du koppla bort det också. Annars, lämna den på plats.
6

Installera varje bit av det nya avgassystemet, börjar med avgasgrenrör och arbetar ner linjen, bit för bit, tills du når avgasröret. Varje del måste monteras och svetsas på plats, och de anslutande rören monterade och förseglade med svets fackla så att de inte läcker.
7

Kontrollera avgasröret för att se till att det kommer ut från under stötfångaren korrekt. Du kan behöva justera din stötfångaren för att se till att avgaserna lämnar röret rent. Alternativt, kan du bifoga en tur ner slutrör, som inte behöver en exit.
8

Dubbelkolla alla svetsar och anslutningar så att varje bit är säker. Starta lastbilens motor och titta efter eventuella avgas läckage, vilket du bör tätning med svetsaren innan du fortsätter.
9

svetsa stödjande hängarna tillbaka på lastbilens ram och lägre lastbilen till marken.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70228.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.