Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man fixar en syresensor för en Volkswagen Passat

Volkswagen Passat syresensor styr mängden bränsle som motorn. Om lambdasonden sviktar, kommer bilen köras rika, brinnande extra bränsle och minska din bränsle körsträcka. Volkswagen säkrar ledningar för syresensorn med buntband för att förhindra skador på de elektriska ledningarna från avgasröret. När en lambdasond misslyckas, måste den bytas ut. Hitta en ny sensor på en Biltema eller Volkswagen-återförsäljare. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensorns uttag
Ratchet
momentnyckel
Buntband (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Höj den främre delen av din Volkswagen Passat och fäst den på en uppsättning pallbockar. Avlägsna domkraften när pallbockar är säkra att ge utrymme att arbeta.
2

Leta syresensorn mellan grenröret och katalysatorn. Sensorn kommer att utskjutande från avgasröret med en elektrisk anslutning på toppen. Dra ledningsnätet fritt från den elektriska anslutningen.
3

bort buntbanden på selen, vilket gör notera var de går. Du kommer att behöva byta ut buntbanden på samma platser för att skydda ledningarna från avgaserna skador.
4

Ta syresensorn från avgasröret med en socket syresensor och en spärrfunktion. Ersätt sensorn med en ny. Trä den nya sensorn i hand för att börja så att du inte korsar tråden sensorn. Dra den med en syresensor hylsa och spärrskaft.
5

Vridmoment syresensorn till 41 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Byt buntband på ledningar och anslut kablaget till den elektriska anslutningen på sensorn.
7

Hissa upp bilen och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70393.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.