Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort en omvandlare som gör en 1996 Mustang GT börja röka

Katalysatorer är en rättsligt obligatorisk del av avgassystemet för varje bensin-bränning fordon i USA. Dessa system rengör överblivna bränslet som kommer genom bilens avgaser och gör det skonsammare för atmosfären innan det släpps. När omvandlaren inte fungerar, men det kan orsaka din bil att röka eller din kontrollera motorn ljus att lysa. Katalysatorn systemet i din Mustang GT är nära mitten av bilen, mellan motorn och ljuddämparen. I 1996 års Mustang GT har dubbla avgasrören som dirigeras från ljuddämparen till den bakre delen av bilen på båda sidor. Saker du behöver
Jack
Jack står
O2 sensor skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Hammer
Visa fler instruktioner
1

använda en jack för att höja den bakre delen av din Mustang från marken och säkra den med pallbockar. Försök inte reparera eller ta bort någon del av avgassystemet om du inte är säker på att bilen inte har varit igång. Detta system blir mycket varma när motorn bränns.
2

Använd plast band eller tunga tråd att fästa avgasrören till Mustang s ram. När katalysatorn tas bort, kan dessa rör falla om inte säkrad.
3

Lokalisera Mustang O2 sensorer. Det kommer att finnas en framför katalysatorn och en bakom i Mustangs tillverkats efter 1995. Du ska bara behöva ta bort en i fronten. Använd en O2-sensor skiftnyckel för att lossa sensorn och dess anslutningsrör, sedan ta bort dem med handen.
4

Använd en hylsa inställd för att ta bort skruvarna i de främre och bakre delen av katalysatorn. Ibland är det svårt att göra. Om de verkar fryst på plats, spraya en rost-bryta fordonsindustrin smörjmedel på bultarna och låt stå i en timme.
5

Knacka katalysatorn med en hammare, hålla en hand på enheten. Om det verkar röra sig lätt, dra ur ljuddämparen röret och ta bort den. Om det inte rör sig lätt, rappa den flera gånger med hammaren tills du kan ta bort det med handen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70665.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.