Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter syresensorn på en GMC Yukon

Om din GMC Yukon kör grov eller bränner genom mer gas än vanligt - och särskilt om dessa symtom är kombinerade med en upplyst "check engine" light - du kan ha en sviktande syresensor. Syresensorn ligger strax nedanför grenröret, bakom ratten väl på förarsidan av Yukon. Du kan komma åt den lätt underifrån lastbilen. Köp en ny lambdasond på en Biltema eller GMC återförsäljare. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Höj främre delen av din GMC Yukon med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under framför lastbilen för att säkra den. Avlägsna domkraften.
2

bort spärren från ledningsnätet ansluten till syresensorn genom att dra den uppåt för att lossa den. Avlägsna ledningsnätet från sensorn. GMC Yukon använder ett kabelnät som drar fri hand, så försiktigt dra den uppåt bort från sensorn.
3

Ta syresensorn med en socket syresensor och Ratchet. Kontrollera tråden området på lastbilen och torka av den med en ren trasa om det behövs för att rensa eventuellt skräp.
4

in den nya lambdasonden med uttaget syresensor och Ratchet. Det kan vara lättare att trä den för hand så att du inte korsar-gänga givaren. Dra åt sensorn till 31 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Höj trucken med domkraften. Avlägsna domkraften. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70392.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.