Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort det avgasrör på en 1993 Camry

Den 1993 Toyota Camry basmodellen kom med 2,2-liters rak fyrcylindrig 5S-FE motorn. Avgasgrenröret är fäst till cylinderhuvudet och rutter mot botten av motorn, där den ansluter till avgasröret fallrör. Det finns inga speciella verktyg krävs för att ta bort grenröret, men de sex blockmontage nötter, Grenrörspackning och avgasröret packning alla måste bytas vid montering av avgasgrenröret till motorn och avgasröret stuprör. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Kort ratchet förlängning
Grenrörspackning
Avgasrör packning
Grenrör montagemuttrar (6)
Momentnyckel
Packning remover (valfritt) katalog Rakblad (tillval)
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Öppna fordonets motorhuv och support det med huven prop staven. Lyft bilen i luften med domkraft. Placera pallbockar under främre rambalkar i fordonet. Sänk bilen tills den vilar säkert på pallbockar.
2

Ligg ner under bilen. Koppla bort syret sele sensor tråd från syresensorn genom att klämma på kontakten och dra isär från syresensorn fläta utan att dra i trådarna.
3

Ta bort muttrarna och bultarna som håller avgasgrenröret till avgasröret ner röret med hylsa och spärrskaft. Demontera avgasröret packning och kassera den.
4

Ta bort de sex skruvarna som håller den övre värmeskölden till grenröret. Ta bort värmeskölden. Ta avgasgrenröret monteringsmuttrarna med socket och ratchet och ratchet förlängning. Ta bort båda vistelser avgas grenrör med hylsa och spärrskaft. Ta bort skruvarna som håller nedre värmesköld till grenröret med hylsa och spärrskaft. Dra avgasgrenrör från motorn och släng motorn till grenrörspackning.
Installation
5

bort all överbliven packning material från topplocket och avgasrör med packningen remover och rakblad, vid behov. Ställ den nya packningen avgasgrenröret över blockmontage dubbar på topplocket.
6

Ställ avgasgrenröret på monteringsnitarna på topplocket. Dra åt de nya monteringsmuttrarna att hjälpa till att hålla grenröret på plats. Montera de nedre värmesköldens fästskruvar och dra åt med hylsa och spärrskaft.
7

Ställ båda grenrör stannar på plats och dra åt muttern en bult. Dra åt muttern och bulten för varje vistelse till 31 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel.
8

Lie under fordonet. Ställ in en ny packning avgasröret på avgasröret och fäst avgasröret till avgasgrenröret. Dra åt muttrar till 46 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel. Anslut syre sele sensorkablarna i syresensorn pigtail.
9

Dra avgasgrenrör till topplocket montering nötter till 36 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel. Ställ avgasgrenröret övre värmeskölden på plats och dra åt skruvarna med en spärr.
10

Stäng fordonets huva. Lyft bilen av domkraften står med ordet jack. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70687.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.