Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort ett avgasrör

En fordonets avgasrör är primärt ansvarig för att leda de skadliga avgaser som motorn borta från insidan av fordonet. Avgasrören fungerar också att fräsa avgaserna genom en ljuddämpare för att tysta bullret från gaserna. I vissa bilar, de rout avgaser genom en katalysator för att minskade utsläpp. När en defekt ljuddämpare eller katalysator behöver bytas, är det första steget för att ta bort avgasröret. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Lyft bilen med en domkraft och stödja vikten med pallbockar.
2

Använd en skiftnyckel för att koppla bort avgasgrenröret från motorns topplock. Avgasgrenröret fäster vid motorns cylinderlock med flera bultar. När bultarna har tagits bort, dra avgasgrenrör bort från motorn.
3

Lossa avgasröret från avgasgrenröret underifrån bilen. Avgasröret ansluts till grenröret med två skruvar, som kan tas bort med en skiftnyckel.
4

Dra avgasgrenröret ur motorrummet.
5

Koppla avgasröret s hängare. Hangaren används för att hålla avgasröret till fordonets ram, och är typiskt placerad mot bakdelen av fordonet. Hängaren kan antingen kopplas bort från avgasröret eller från ramen genom att ta bort hängaren s bulten (s) med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70285.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.